SONNOKTA SÖNMEZ ÇAK - Trabzon Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi’nde önceki gün sokak arasında aşırı hızlı giden ve kontrolsüzce araç kullanan Suriye uyruklu bir sürücü faciaya yol açtı. Yörede faaliyet gösteren Rent A Car firmalarından birine ait olduğu iddia edilen aracın çarpması sonucu 5 yaşındaki Eren Şahin adlı çocuk hayatını kaybetti. Yaşanan bu duruma isyan eden Pelitli Mahalle Muhtarı Mustafa Koç, Rent A Car firmaları için uygun bir alan yapılmasını istedi. Koç, “Huzurlu yaşam istiyoruz. Çocukların kazalarda hayatlarını kaybetmemelerini istiyoruz” diye konuştu.

MAHALLE ARASINDA OLMASIN
Mahalle sakinlerinden Mustafa Arslan, “Bizim Rent A Carlarla direkt bir alakamız yok. Ama bunların varlığından ötürü mahallemizdeki yollarda aşırı trafik yoğunluğu yaşanıyor. Firma sahipleri araçları sokaklara rastgele park ediyor. Bu durumda trafik kazalarının yaşanmasına neden oluyor. Bu sebeple Eren hayatını kaybetti. Biz belediyeden Rent A Car firmalarına özel yer göstermesini istiyoruz. Konaklar’daki sistem örnek alınabilir. Pelitli’de de çocukların oynayabilecekleri parklar kurulmasını istiyoruz. Bunları inşa etmek pahalı da değildir” dedi.

OYUN PARKI İSTİYORLAR
Mahalle Sakinlerinden Aleyna Cici, Nokta Tuncer, Ayşe Cici, Erol Karahaliloğlu adlı vatandaşlar ve hızlı araç kullanan şoförlerden rahatsızlık duyduklarını, uygun alanlara oyun parkları kurulmasını istediler. Mahalledeki çocuklar da trafik kazasında ölen arkadaşlarının hayatını kaybettiği yerde objektiflere toplu poz verirken “Biz de arkadaşımız Eren Şahin gibi ölmeden yetkililerin Rent A Car firmalarından kaynaklı sorunların çözümü istiyor, belediyeden bize oyun parkı ile topluma kazandırılmamız için futbol sahası kurmasını istiyoruz” dediler.

Editör: Haber Merkezi