Trabzon'dan Güneydoğu'ya giden 25 girişimci kadın Gaziantep, Şanlıurfa illerinden sonra Mardin’de de pazar kurdu. Mardinli kadınların da stant açtığı etkinlikte el sanatları, hediyelik eşya ve takılar, Trabzon'a ve Mardin’e özgü yemekler sergilendi, ikram edildi, satışı gerçekleştirildi. Trabzon ve Mardin’e özgü ürünlerin sergilendiği pazarda iki bölgenin müzikleri çalındı, etkinliğe katılan yöre halkı ile horon oynandı, halaylar çekildi.

MARDİN’DE TRABZONLU KAYMAKAM...
Trabzon kültürünün, ürünlerinin tanıtımı ve kültürel zenginliklerin kaynaşması noktasında bir takım ziyaretler de gerçekleştiren 25 kişilik heyet, bu kapsamda Mardin Valiliği'ni ziyaret etti. Trabzon heyetini burada Mardin Yeşilli ilçesi Kaymakamı Trabzonlu Ömer Bilgin karşıladı. Sürmeneli Bilgin, hemşerileriyle hasret giderdi. Karadeniz’in yemek kültürüne duyduğu özlemi anlatan Bilgin, kadınların kurduğu pazarı da ziyaret etti.

VALİ: KÖPRÜ OLUŞTURDUNUZ
Trabzonlu kadınların ziyaretinden duyduğu mutluluğu belirten Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin’in daha yaşanılabilir daha temiz hale geldiğini söyledi. Trabzonlu kadınların bu çalışmasını takdir eden Yaman, bu tür projelerin iki kültür arasında köprü oluşturacağını söyledi. İçişleri Bakanlığı Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi de İçişleri Bakanlığı'nın son iki yılda Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi'ne yönelik yürüttüğü projelerin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne hizmet ettiği vurgusuna dikkat çekti.
 

Editör: Haber Merkezi