Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı oturumları, Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarla devam ederken, meclisin 2. toplantısında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin hal-i hazırdaki durumu üyelere detaylı şekilde aktarıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kurtuluş tarafından gerçekleştirilen sunumda; Büyükşehir Belediyesinin teşkilat yapısı, personel durumu, personel giderleri, kiralık araç durumu, bütçe durumu, vergi gelirleri payları, borç durumu, alacak durumu, resmi araç ve iş makinesi durumu, belediye şirketleri, belediyenin hissesinin bulunduğu şirketler hakkında bilgilendirme yapıldı.



Sunumda ayrıca, Büyükşehir Belediyesinin üyesi olduğu birlikler, tapulu taşınmazlar, gayrimenkuller, belediye şirketlerince işletilen otopark ve işletmeler, Büyükşehir Belediyesine ait sebze-meyve, balık hali ve işyeri sayısı, kamu kurum ve kuruluşlarınca Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen taşınmazlar, ihale edilen ve devam eden yapım işleri ile Trabzon’un yol ağı envanteri hakkında da ayrıntılı açıklamalarda bulunuldu. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2 bin 319 personel ile hizmet verdiği belirtilen sunumda; Mart ayı personel giderinin 13 milyon 108 bin 883 TL, yıllık personel giderinin ise 157 milyon 306 bin 602 TL olduğu bildirildi. Belediye bünyesinde 105 kiralık binek araç bulunduğu bilgisine de yer verilen sunumda, kiralık binek araçların aylık maliyetinin ise 538 bin 670 TL. olduğu kaydedildi. 

Meclis üyelerine, Büyükşehir Belediyesinin; 248 milyon 248 bin 214 TL’si bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğüne ait olmak üzere toplam 504 milyon 730 bin 847 TL borcu olduğu aktarılırken, 652 milyon 208 bin TL daha borçlanma yapabileceği dile getirildi. Büyükşehir Belediyesinin çeşitli kalemlerde 53 milyon 955 bin 415 TL alacağının da bulunduğu, belediye bünyesinde 488 resmi araç ve iş makinesi bulunduğu ise paylaşılan diğer bilgiler arasında yer aldı. 

Meclis bilgilendirme sunumun ardından ilgili gündem maddelerinin görüşülmesiyle Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 2. toplantısı tamamlandı. 

Editör: Haber Merkezi