İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "Seçilir seçilmez ilk işim Suriye'nin iç işlerinin düzelmesini sağlamak ve 4 milyon mülteci kardeşimizi 'herkes vatanında mesut ve mutludur' diyerek, memleketlerine göndermektir." ifadelerini kullandı.

Akşener, partisince Ortahisar ilçesindeki Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 24 Haziran seçimlerine bugün itibariyle 16 gün kaldığını anımsatarak, seçimlerin önemine dikkati çekti.

Trabzon'da en büyük sorunun işsizlik olduğunu ifade eden Akşener, "Gençlere iş vermek devletin görevidir. Eğer iş bulamıyorsa, o genci anasının, babasının, arkadaşlarının yanında boynunu dik tutmak zorundayız. Onun için diyorum ki iş verinceye kadar liseyi bitirdikten sonra üniversite okusun okumasın her gencimize 500 lira vatandaşlık maaşı vereceğiz." dedi.

Akşener, emeklilere de her bayram bin 500 lira "iyi bayramlar" ikramiyesi vereceklerini aktardı.

Vatandaşların kredi kartı borçlarına ilişkin de planlarını anlatan Akşener, bu yönde de yeni bir yapılanmaya gideceklerini belirtti.

Akşener, yeni bir tartışma konusunun gündemde olduğuna dikkati çekerek, TİKA ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Türkiye'de 4 milyon Suriyeli bulunduğunu dile getiren Akşener, "Nereye gitsem şikayet ediliyor. Seçilir seçilmez ilk işim Suriye'nin iç işlerinin düzelmesini sağlamak ve 4 milyon mülteci kardeşimizi 'herkes vatanında mesut ve mutludur' diyerek memleketlerine göndermektir." diye konuştu.

 "Türkiye 5 yıl içinde ithalatı bırakıp, kendi kendine yeten bir ülke olacak"
Akşener, Türkiye'nin kaynaklarıyla ilgili de bazı rakamlar paylaşarak, "Her yıl 50 milyar dolarlık yatırım yapacağız, fabrika yapacağız. 50 milyar dolar Türkiye için yapılabilir, kaynağı olan bir meseledir. Önemli olan üretimi, üretmeyi ortaya koymak ve bir tercih olarak devlet politikası haline getirmektir." şeklinde konuştu.

Devletin ilan etmesi gereken fındık fiyatının 15 lira olduğunu belirten Akşener, "Biz 15 lira olarak 24'ünden sonra ilan edeceğiz. Çiftçinin tarlasıyla barışması lazım.Türkiye 5 yıl içinde ithalatı bırakıp, kendi kendine yeten bir ülke olacak." dedi.

Akşener, projelerinin önemine işaret ederek, "Bizim çılgın projelerimiz insana değen, insanı kalkındıran güçlü bir devlet, mutlu bir millet yaratmaya yönelik projelerdir. Allah'ın izni, sizin de teveccühünüz ile inşallah biz bu işi başaracağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Partisinin milletvekili adaylarını kürsüye davet eden Akşener, vatandaşlardan, kendisi ve milletvekili adayları için 24 Haziran seçimlerinde destek istedi.

Editör: Haber Merkezi