Geçtiğimiz günlerde bir ilçe belediye başkanı yapmış olduğu bir basın toplantısında, ilçesinde merdiven altı olarak tabir ettiği denetimden uzak dini tesislere dikkat çekerek, bu tarz yerlerin tehlike arz ettiğini belirtmiş, konuyla ilgili çalışma başlatacağını söylemişti. Denetimden uzak bu yerlerde farklı örgütlere eleman yetiştirildiğini ifade ederek IŞİD tehlikesine vurgu yapmıştı. Eğitim Sen Şube Başkanı Engin Nur, okulların kapanmasıyla yaz tatilinde çocuklarını dini eğitim almasını isteyen velileri uyardı.

YASA DIŞI KURUMLAR

Nur, denetimden uzak dini eğitim veren yerlerin olduğuna dikkat çekerek, “Eğitim kurumu olarak nitelendirilen bütün eğitim, öğretim faaliyetlerinin yapıldığı yerler, Milli Eğitim Bakanlığının denetiminde ve yönetiminde olmak zorundadır. Anayasamızın 42. Maddesi bu yetkiyi MEB’e vermiştir. MEB’in denetimi dışında olan kurumlar yasa dışı kurumlardır. Burada dini eğitimde veriliyor olabilir başka eğitimlerde veriliyor olabilir. Ama denetimden uzaksa illegaldir, yasa dışıdır” dedi.

IŞİD CANLI BOMBASI OLABİLİRLER

Başkan Nur, “Bu eğitim kurumlarında amaç farklı yapılanmalara insan yetiştirmektir. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu alanlara çekip yasa dışı örgütlenmelere sürüklemektedirler. Bütün eğitim, öğretim faaliyetleri MEB’in denetiminde açık ve şeffaf olmalıdır. Kaçak olarak açılan kuran kursları, merdiven altı olarak nitelendirilen çeşitli evlerde, birimlerde çocuklarımız çeşitli dinsel siyasi yapılara kanalize ediliyorlar. IŞİD canlı bombası olabilecek şekilde karşımıza çıkabiliyorlar” diye konuştu.

YASA DIŞI YAPILANMA İÇİNDELER

Anne ve babaları uyaran Nur, “Müftülüklerimizin açmış olduğu yasal kuran kurslarına dışında hiçbir eğitim kurumu adı altındaki yerlere çocuklarını göndermesinler. Zaten kendilerini yasal mevzuat içerisinde ifade etmek isteselerdi illegal olmazlardı. Arka planda yasa dışı yapılanmaları olduğu için kaçaktırlar. Yetkili kişilerin bu yerler hakkında tedbir almasını istiyoruz. Yöremizde de bu tarz yerlerin olduğunu biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

SONU FELAKETLE BİTİYOR

Nur, son olarak şunları kaydetti: “Kutsal dini değerlerimizin öne koyarak, bu yerlerin arkasında çeşitli faaliyetlerin yapılıyor olması gençlerimizin ve çocuklarımızın sonunu felaketle bitiriyor. Bunu görmemiz lazım. İlimizde bir ilçemizde bu tarz yerler var, buralar riskli yerlerdir. Biz çocukken saf, temiz camimize gidip dini eğitim alırdık. Hiçbir gizli örgütlenmenin aleti olmazdık. Günümüzde ise çocukları devşirerek farklı örgütlere entegre ediyorlar. Konu çok hassas bir konudur.”

Karadenizde sonnokta özel haber / Meryem AKGÜN

Editör: Haber Merkezi