SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon’da 2018 yılının Ocak ve Mart ayları arasında meslek odalarının kongreleri yapılacak. Bunlardan birisi de Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası. 9 Ocak’ta yapılacak kongre öncesinde başkanlığa adaylığını açıklayan Mesut Aydın, ‘Bize Değişim Gerek’ sloganı ile delegelerin karşısına çıktı. Aydın, “Berberlik ve kuaförlük bir sanattır. Sanatımızı hep birlikte hak ettiği yere taşıyacağız. 22 yıldır bu meslekte görev yapan, işletmesi bulunan biri olarak Berberler ve Kuaförler Odası Başkan adaylığımı açıklıyorum. Meslek odamızı diğer odalar içerisinde hak ettiği yere getirmek istiyoruz” dedi.

ODA BAŞKANININ İŞ YERİ OLACAK
Oda başkanlığına aday olacak kişinin kendi işletmesi olması lazım. Oda başkanı olacak insan işin her şeyini bilecek. Kendi işinin sorunu odanın sorunudur. Önce iş yerinde ki havayı teneffüs edecek ki meslektaşlarının sorununu iyi bilsin. Farklı iş dalında çalışıp bir başka meslek odasına aday olunmaz.

HERKES TARİFEYE UYACAK
Berberler ve Kuaförler Odasına kayıtlı olmayıp Ticaret ve Sanayi Odasına kayıt olup haksız rekabet uygulayamaz. Seçilmem durumumda onlara müsaade asla edilmeyecek. Bizim bağlı olduğumuz bir oda var. O tür işletmeler Sanayi ve Ticaret Odası’na kayıtlı da olabilir. Ama bizim uyguladığımız fiyat tarifesine uymak zorunda.

3 DÖNEM YAPAN ÇEKİLSİN
Meslek odalarında ister oda başkanı olsun ister yönetici olsun, kesinlikle 3 dönem kuralı uygulanmalı. 3 dönemden sonra insanlarda metal yorgunluğu oluyor. Farklı işlere de yöneliyorlar. Kendi işlerine ağırlık veriyorlar. O zaman da metal yorgunluğu başlıyor. Kendi adıma konuşayım, seçimi kazanmam durumumda bu görevi en fazla 3 dönem yapacağım. Odaya iyi bir ivme kazandırıp, projelerimi geliştirip genç arkadaşlarıma bırakacağım.

KARARLAR BİRLİKTE ALINACAK
Pazar gün çalışıp çalışmama durumunda oda üyelerimizle istişare yaparak birlikte karar vereceğiz. Ayrım, kayrım olmayacak. Hep birlikte hareket edeceğiz. Çalışacaksak hep birlikte çalışacağız. Kapatacaksak birlikte kapatacağız.

SANATIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Berberlik bir el sanatıdır. Eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Bu kanayan bir yara. Çıraklık eğitim merkezinde çırak yok. İnsanlar berberliği artık istemiyorlar. Çoğu arkadaşımız tek çalışıyor. Biz devletimize konuyu ileteceğiz ve üzerinde duracağız. Sanatımıza sahip çıkacağız. Akademik bir ortam oluşturarak sanatımızı yaşatacağız. Bizim ustalarımızdan yaz dönemlerde ara dönemlerde berberlik mesleğine ilgi duyan arkadaşlarımızı yanımıza alıp eğiteceğiz. Berberlik ve kuaförlük bir sanattır. Sanatımızı hep birlikte hak ettiği yerlere taşıyacağız.

MESUT AYDIN KİMDİR?
1970 yılında Akçaabat’ta doğdum. Mesleğe 1980 yılında ilk adımımı attım. Berberlik işi bir yetenek işi. Küçük yaştan beri bu işi severek yaptığım gibi yapmaya da devam edeceğim. 1995 yılından itibaren Uzunsoak’ta kendi işyerim olan Radikal Erkek kuaföründe çalışmaktayım. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Editör: Haber Merkezi