Milli takımımızın İzlanda havaalanında maruz kaldığı kötü muameleye karşı hepimiz ortak tepki verdik. Çünkü konu milli takım olunca akan sular durur ve tek vücutta birleşiriz. Türkü Türk yapan en önemli unsurdur vatan ve bayrak sevgisi. Trabzon’un vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Sakarya Meydan Muharebesi’nde 15 Temmuz hain darbe girişiminde gözler önüne serilmiştir. Vatanını, toprağını canı pahasına savunmuştur bu şehrin evlatları. ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyerek her defasında haykırıp gözünü kırpmadan can vermiştir, kanını akıtmıştır. Birileri bakar kör; sağır duymaz uydurur hale gelmiş.

Birilerinin derdi hala Trabzon olmuş. Yatıyorlar Trabzon, kalkıyorlar Trabzon. Trabzon üzerindeki kirli oyunların ilk kıvılcımları İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim sürecinde Pontus ve Rum yaftalarıyla çakıldı. İzlanda maçındaki süreç sonrasında da perde arkasından barbarlık suçlamasıyla alev haline dönüştü. Ama nedense birileri bu tuzağa düşmekten kendilerini alamıyorlar. Her savaşta olduğu gibi her maçta da altın kuraldır rakibinin üzerinde psikolojik baskı kurup amacına ulaşma stratejisi. Açık söylemek gerekirse İzlandalılar bir tilki kurnazlığı ile maç öncesi Ay Yıldızlı ekibimiz karşısında kurduğu psikolojik baskıyla istediğini elde etti.

Aslında maçla ilgili yazılacak çok şey var ama, benim derdim başka. Benim derdim Trabzon şehrini taraftarlarını şark kurnazlığı ile birilerinin karalama kampanyasına çanak tutması. Neymiş efendim İzlanda ile oynanacak ikinci müsabakayı Fenerbahçe maçındaki ‘direk olayıyla’ bağdaştırıp Trabzon’a verilsin de hadleri bildirilsinmiş. Ne yani İzlanda Trabzon’a geldiğinde topunu, tüfeğini, çakısını alıp havaalanına mı gidecek bu şehrin aslanları? Yani Trabzon taraftarları barbar öyle mi? ‘Trabzon taraftarları görgüsüz, holigan’ böyle düşünüyor cahil birileri!

İşinize geldiği gibi davranamazsınız! Hesabınızı Trabzon’da kapatamazsınız! Konya’yı milli maç üssü yapan zihniyet; İzlanda’yı Trabzon’da yem yapmak için pusu atıyor. Şehzadeler şehri olarak tarihin sayfalarında altın harflerle yer alan Trabzon’a kirli ellerinizle pislik bulaştırmaya kalkıyorsunuz. Geçin beyler geçin bu işleri. Bir geri durun. Nedir Trabzon ile alıp veremediğiniz? Ne acı ki bu kötü plan karşısında Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yönetimi ile şehrin mülki amirleri ve ileri gelenleri yaşananlara sessiz kalıyor. Trabzonspor taraftarlarına birisi yobaz yakıştırması yapacak, Trabzon şehrine yön verenler kafasını kuma gömecek. Yok öyle yağma. Ben bu şehirde doğmuş, büyümüş, hala nefes alan biri olarak Trabzon’un imajını kötü göstermeye çalışanları esefle kınıyorum. Trabzonspor taraftarı takımlarını yağmur çamur demeden fedakarca destekleyendir. Milli takımı sonuna kadar sahiplenendir. Hangi dilden ırktan olursa olsun rakip takım ve taraftarlarına hoş görü gösteren ve centilmence yaklaşan bir profili temsil edendir. Bunun aksini iddia etmek ve bu yönde ithamlarda bulunmak; Trabzon’u karalamaya çalışan AYMAZLIĞA destek vermektir. Birileri bunu iyi anlasın. Boş laflarla mide bulandırmasın.