SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon’da şehir içi trafik düzenlemesi için planlanan uygulamalar üzerine konuştu. Örs şunları dile getirdi: “Trabzon’un ulaşım problemi yıllarca ihmal edilen bir sorun olarak büyüyerek devam etmektedir. Özellikle Trabzon’un bir Ulaşım Master Planı’na ihtiyaç var. Ulaşım Master Planı oluşturulmadan alınacak her tedbir günü kurtaramadan öteye gitmeyecektir. Kahramanmaraş Caddesi’nde trafik sıkışıklığını engellemeye yönelik düşünülen bazı tedbirler var ancak bunlar kalıcı çözümler olmalı.”

ESNAF MAĞDUR OLMAMALI
“Dolmuşların yenilenmesi hususunda da esnafın mağdur edilmemesi gerekli. Bu yılın Haziran ayı itibarı ile dolmuşlarda değişime gidilmesi bekleniyor. Trabzon’daki şoför esnafının üçte ikisinin ruhsatında rehin varken bu insanlar araçlarını nasıl yenileyecekler? Bugün Trabzon’da hem vatandaş mağdur hem de şoför esnafı. Dolmuşçular düşünüldüğü gibi çok da para kazanmıyorlar. Bu nedenle araçlar yenilenirken şoför esnafına ÖTV indirimi uygulanmalı, faizsiz krediler verilmeli ki esnafımız mağdur olmadan araçlarını yenilesinler.”

GÜNEY ÇEVRE YOLU RAFTAN İNMELİ
“Trabzon’da trafikle ilgili en önemli konu yıllar önce gündeme gelen ama bir türlü uygulama fırsatı bulamadığımız Güney Çevre Yolu’nun bir an önce tozlu raflardan indirilip uygulamaya sokulmasıdır. İktidarın dört tane Trabzonlu bakanı var iken bu proje neden uygulanmaz? Asıl bunun sorgulanması gereklidir. Güney Çevre Yolu ile Trabzon şehri güneye açılacak ve yeni çekim merkezleri oluşacaktır.”

MASTER PLANI OLUŞTURULMALI
“Kısacası; Trabzon’un Ulaşım Master Planı oluşturulmalı ve Güney Çevre Yolu bir an önce şehirle buluşturulmalıdır. Bunlar yapılmadan Kahramanmaraş Caddesi’nde uygulanacak işler günü birlik palyatif çözümler olur. Trabzon’un elli yıl sonrasında yaşayabileceği problemlere çözüm olmaktan da uzaktır bu anlayış. Bu konuda hem yerel yönetimler hem de konu ile ilgili sivil toplum örgütleri bir araya gelerek ortak akılla şehre katkı sunmalıdır. Bugün otogar yeri olarak düşünülen yer acaba bir Ulaşım Master Planı olsa aynı yere konuşlandırılır mı? Onun için bundan sora yapacağımız bütün projeleri oluşturulacak Ulaşım Master Planı çerçevesinde şekillendirmeliyiz.”

Editör: Haber Merkezi