Ziya Selçuk ile herkesi gelecek adına umutlandıran Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni bir uygulama olarak hayata geçirdiği Eğitim analiz ve Değerlendirme Raporları serisi, eğitimin farklı boyutları ile ilgili değerlendirme raporları yayınlanmaya devam ediyor.

Daha önce Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin görünümü ve Mesleki ve Teknik Ortaöğretimde Kurumsal Dış Değerlendirme Raporu’nu yayınlanan bakanlık son olarak 2018 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavla Yerleşen Öğrencilerin Performansı sonuçlarını açıkladı.

Buna göre Trabzon hem genel puan alanında hem de Türkçe, Matematik, Fen bilimleri dalında Türkiye birincisi oldu.

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde Türkiye ikincisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil alanında Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

İlçeler arasında da Ortahisar, Trabzon birincisi olma başarısını gösterdi.    

***

Bu gurur verici başarı şüphesiz Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde işlerin çok doğru yürütüldüğü ve büyük bir gayretin ortaya konulduğunun göstergesi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş önderliğinde ortaya güzel bir ekip çalışması konuldu.

Daha önceleri LGS başarı sıralamasında Türkiye 38’inciliğinde yer alan Trabzon, peyderpey 23’üncülüğe, 2017 ise Türkiye 7’nciliğine kadar yükselmişti. Önceki gün yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) öğrencilerin performansı sonuçlarına göre Türkiye birinciliğini elde eden Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm şehre, öğretmen, öğrenci ve velilere, milli eğitim camiasına adım adım zirveye çıkmanın haklı gururunu yaşattı.

***

Hiçbir başarı tesadüf değildir.

Muhakkak Türkiye birinciliğine uzanan bu zorlu yolda, sıkı bir çalışmanın, disiplin ve ciddiyetle hayati öneme sahip eğitime eğilmenin meyveleridir bunlar.

İl Müdürü Hızır Aktaş, ilçe müdürleri, şube başkanları, öğretmenler, veli ve öğrencilerden oluşan koca bir takımın ortaya koyduğu bu başarı, Trabzon’un yakasına takılmış şerefli bir payedir.

***

Sayın Aktaş ve tüm çalışma arkadaşlarının gayretleriyle yıllardır başarılı işlerin altına imza atan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deneyimli kadrosuyla daha nice başarılara ulaşacağından eminiz.

Başarı elde etmek kadar bu başarıyı kalıcı hale getirmek de büyük şeydir.

Bizlere bu gururu yaşatan Trabzon İl Milli Eğitim camiasının tümünü cani yürekten tebrik ediyorum.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın işinin ehli kişiler tarafından yarınlara çok daha dolu, çok daha bilgili bir şekilde yetiştirildiğine şahit olmak da ayrıca bir gurur kaynağı.

Bu gururu bizlere yaşattığınız için sonsuz teşekkürler.

İyi ki varsınız…

Editör: Haber Merkezi