Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Suriye’de canını ortaya koyan Kahraman Mehmetçiğe bir destek de Trabzon’da kimsesiz çocuklardan geldi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, önceki gün Çocuk Evlerinde kalan çocuklardan duygulandıran bir istek geldiğini kaydederek, “Devlet korumasında olan çocuklarımız öğretmenlerine giderek Mehmetçiğe destek olmak istediklerini belirtmiş, onlar da durumu bize anlattı. Biz de yardım kutusu hazırladık, herkes biriktirdiği para ölçüsünde yardımda bulundu. Onlarla ne kadar övünsek azdır.” dedi.

ACI GEÇMİŞLERİ VAR AMA!

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Mustafa Çatal, “Bu çocukların duyarlılığı herkese örnek olmalı. 6 kişinin kaldığı bir evde 560 lira toplanmış, diğerinden bin lira gelmiş. Bazıları 10 lira bağışlamış, bazısı 200 lira. Bunlar altın kalpli çocuklar” derken, Çocuk Gelişimcisi İlknur Demirtaş da, “Hepsinin acı geçmişi var ama bu tür davranışlarıyla bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlıyorlar. Onları çok seviyorum” diye konuştu.

YAPTIĞIMIZ HİÇBİR ŞEY!

Koruma altındaki çocuklardan Rabia Karagüzel, “Aklımız hep asker ağabeylerimizde. Çok zor ve anlamlı bir görevdeler, Allah onların yardımcısı olsun” derken İrem Kahraman ise duygulandıran bir konuşma yaptı: “Biz harçlığımızı bağışladık sadece, onlar canlarını ortaya koyuyor. Asker ağabeylerimizin yaptıklarının yanında bizim bağışımız hiçbir şey.”

TELESKOP PARASI MEHMETÇİĞE

8. Sınıf öğrencisi Zeynep Karaduman, devletin koruması altında, harçlığını devletten alıyor. En büyük merakı uzay bilimleri. Derslerinden arda kalan zamanlarda sürekli uzay çalışmalını okuyor. En büyük hayali uzay bilimcisi olmak, kısa süredeki isteği ise bir teleskop almak. “Bunun için para biriktiriyorum” diyen 13 yaşındaki Zeynep, “Barış harekatının başladığı görünce, bizim huzurumuz için canını ortaya koyan askerlerimizin ihtiyacı olduğunu düşünerek teleskop almak için biriktirdiğim parayı onlara bağışladım. Çok mutluyum” dedi.

Editör: Haber Merkezi