SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Trabzon’un Yomra ilçesi Kaşüstü mevkiinde uzun zamandır yapılan ve trafik sorununa çözüm olacağı öne sürülen Kaşüstü Dalçık Projesi’nin neden olduğu sorunlar bitmek bilmiyor. Dalçık çalışmasının yapıldığı bölgede yaşanan elektrik-su kesintilerinin ve yol sorunlarının ardından şimdi de Yalıncak Petrol Ofisi Camii’nin şadırvan ve tuvaletlerini, çevresindeki evlerin ise bodrumlarını kanalizasyon suları bastı.

YAĞMURDA DAHA BETER
Çevre sakinleri, Dalçık Projesi çalışmalarının yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirtirken camiye gelen cemaat abdest dahi alamıyor. Kanalizasyon kokusu caminin üst katında namaz kılan cemaati de rahatsız ediyor, bölgede yaşayanları da. 5 aydır aynı sorunla başa çıkmaya çalıştıklarını söyleyen çevre sakinleri, “Günde 3 kez bu suyu boşaltmak zorundayız. Yağmur yağdığında sorun daha da büyüyor” dediler.

NE CAMİYE NE DE EVE…
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve TİSKİ başta olmak üzere ilgili tüm kurumlara gerekli talep ve şikâyetlerde bulunduklarını belirten vatandaşlar, “Bu projeyi burada yapan oluşabilecek altyapı sorunlarını hesaba katarak, vatandaşı da mağdur etmeden işini yürütmeli. Mübarek Ramazan gününde ne camiye gidebiliyoruz ne de evimize. Çevreye çok kötü kokular yayılıyor. Perişan haldeyiz” diye konuştular.

Editör: Haber Merkezi