Yaklaşık 40 yıl restoran işletmeciliği yapıp sektörde efsaneleştikten sonra, eşinin vefatıyla mesleği bırakan Süleyman Hacısalihoğlu kendini hayır işlerine ve doğaya adadı. Torunlarıyla gününü gün eden Hacısalihoğlu, Düzköy ilçesinin Haçka Yaylası’ndaki evinde restoran işletmeciliği ve yaşantısına dair açıklamalarda bulundu.

SEBAT RESTORAN İLE BAŞLAYAN SERÜVEN
Hacısalihoğlu, seksenli yıllarda Akçaabat’ta Sebat Restoran adı altında İsmet Kuruçelik ile başlayan işletmecilik macerasını şöyle anlattı: “Akrabam da olan İsmet Kuruçelik bana restoran fikrini açıkladığında, ‘ortak yaparsak girerim’ dedim. Bu sektöre girmemize macera diyorum. 1982 yılında bu işe başladım. Mekanımız zamanın Sebat Gençlik Futbol Kulübü binasının altında idi. Bina kulübe aitti. Burayı yeni baştan restore ettik. O dönem Trabzon’da bile böyle bir mekan yoktu. Özelliği içkili restoran olmasıydı.”

BAŞKAN ARADI VE…
“Tabiri caizse Trabzon adeta bizim açtığımız mekana akıyordu. Daha sonra dönemin Trabzon Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu beni aradı ve şu anda Forum Alışveriş Merkezi’nin olduğu alanda park, açık yüzme havuzu ve restoran yapılacağını aktardı. Restoranı da tercihen bana vereceğini söyledi. Ve böylece 1989 yılında Süleyman Restourant markası adı altında işe koyulduk.”


MÜTHİŞ İŞLER YAPTIK
“Biraz da övüneyim. Müthiş bir işletme haline gelmiştik. Bırakın Trabzon’u, bölgede böyle bir restoran yoktu. 60 personelle aynı anda 800 kişiye hizmet verebiliyorduk. Bir koşuşturmadır gidiyordu. İyi de para kazanıyorduk. Ama gecemiz, gündüzümüz belli değildi. Bu arada Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi oldum. Sizin anlayacağınız her şey toz pembe geliyordu. Ta ki eşim Sezer hanımın hastalığı ortaya çıkana kadar. Rahmetli eşim çok kahrımı çekti. Dört kızımızı da o büyüttü. Onlara hem analık, hem babalık yaptı. Bizim kahrımızı her insan çekmezdi. 5 yıl önceki vefatından sonra da mesleği bıraktım.”

YAYLALAR HARİKA
“Yayla hayatı harika. Bu ortamda huzuru buluyor ve adeta geçmişin muhasebesini yapıyorum. Kızlarım, damat ve torunlarım, yeğenlerim beni yalınız bırakmıyor. Dostlarım da.”


Eşinin vefatının ardından yeni bir evlilik yapan Hacısalhioğlu, Haçka Yaylası’ndaki malikanesinde torunlarıyla emekliliğin tadını çıkartıyor ve boş vakitlerinde bahçe işleriyle uğraşıp köpekleriyle de zaman geçiyor.

Hacısalihoğlu, restoranında 40 yıl gurmelik yapan Hemşinli Fahri ustayı da rahmetle andı.

Hacısalihoğlu; Bülent Deveci ve Şeref Akbal ile buluşmasında doyumsuz bir sohbete imza attı.

Editör: Haber Merkezi