Futbol Federasyonu, Süper Lig maçlarını geçici bir tarihe ertelemiştir.

Ülkenin her tarafındaki sportif dalların hemen hemen hepsi iptal edilmişken ve tüm dünyada da aynı iptaller söz konusu iken BJK Başkanı’nın yangından mal kaçırır gibi efendim bu sezonun yok sayılmasını gündeme getirmesi Türk futbolu adına söylenebilecek sözlerin belki de en sonuncusudur.

İnsanoğlu böylesine ölümcül bir virüsün etkileri altında canları ile uğraşırken Sayın Ahmet Nur Çebi bu ne acelecilik? Aşağıdan bakıyorsunuz, hiç bir şey insan sağlığından daha değerli değilken bir de Trabzonspor’un olduğu yerden bakmayı düşünemez misiniz?

Demek ki düşünemiyorsunuz. Veya düşünmek istemiyorsunuz. Beşiktaş Kulübü’nün haklarını tabi ki savunacaksınız. Lakin ülke gündemi bu kadar hassas iken böyle söylemlerle camianıza zarar verirsiniz. Bu kararı vermek özerk futbol yasası ile birlikte Futbol Federasyonu ve de Spor Bakanlığı’nın görevi iken o gün geldiğinde Kulüpler Birliği toplantısında görüşünüzü söylersiniz.

PLAY OFF MAÇLARI MÜMKÜN DEĞİLDİR
Play Off maçları oynamanın ana kuralı sezon başı alınan kararla yasallaşan sürecin devamıdır ki yedinci sırada olan takımlar dahi bu yaklaşımı adaletsiz görür, bu olayı vicdani sorumluluk içerisinde göremezler.

Olacaksa ne olmalıdır; Haziran ayı gelir Federasyon sürece bakar. Eğer korona ile mücadele devam edecekse Temmuz ayına bakılır. Kabus sis perdesi içerisinde kaybolmuşsa haftada iki maç yapılarak aynı durduğu yerden maçlar oynanır.

Eğer yine de devam ediyorsa hiç bir ligden takımlar düşmez. Olduğu gibi lig tescillenir. Birinci şampiyon, diğerleri de puanına göre sıralanır. Yani, Çebi gibi alttan bakılma üsten bakılır. Kupa şampiyonuna gelince Trabzonspor yoktur, lig şampiyonudur; Alanya ile Antalya’nın ikili averajlarına bakılır. Kim averajlıysa onunla Galatasaray’ın ikili averajına bakılır.

Sonrasında GS ile FB ikili averajına bakılır o da kupa şampiyonu olur.

Gerisi alevera gulevara olur. Yangından mal kaçırma zamanı değildir, sayın Başkan Çebi.