Ortahisar Belediyesi’nin Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 4. Etabında hayata geçirdiği yeni hizmet binası ve Hükümet Konağı inşa çalışması tam gaz devam ediyor. 23 dönümlük alana uygulanacak proje ilerledikçe tepki çekmeye başladı. Projedeki iki ana binanın yüksek yapıldığı belirtilirken, bu binaların Zağnos Vadisi’nin hava sirkülâsyonunu kestiği yönünde eleştiriler yükselmeye başladı.

BİZİ DİNLEMEDİLER
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Hizmet binaları bodrumlar hariç 8 kat. Çok yüksek olduğunu mecliste dile getirmiştim. Vadinin hava koridorunu bir nebze de olsa kesti. Her iki hizmet binası da geriye çekilseydi, yola bakan kısım geniş bir avlu olsaydı hem binalar daha hoş görünecekti, hem hava koridoru açılacaktı, hem de o binalar kalenin arasına sıkışmayacaktı. Ama maalesef bizi dinlemediler” dedi.

1. DERECE SİT ALANI AMA...
Ortahisar Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ise, “Tarihi kaleyi kapatacak olması, yüksek katlı olması, 1. Derecede sit alanına inşa edilmesi doğru değil. Orada tarihi bir miras var. Daha iyisi yapılabilirdi. Ama ben yaptım oldu mantığı ile hareket edildiğinden böylesi bir durum ile karşı karşıyayız. Peki Anıtlar Kurulu nerede? Ne iş yapar bu kuruldaki görevliler? Herkes koltuğunu koruma peşinde” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi