Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 51 mahallenin içme suyu şebekesini tümüyle yenileyecek olan Ortahisar (Trabzon) Entegre Su Projesinin yapım ihalesini 2019 yılı içinde gerçekleştirmek ve aynı yıl içinde inşa çalışmalarına başlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu projenin sahaya tatbik edilmesiyle içme suyundaki kayıp kaçak oranının minimize edileceğini, sık sık yaşanan arızaların ve su kesintilerinin son bulacağını belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başta enerji olmak üzere birçok alanda ciddi şekilde tasarruf sağlanacağını dile getirdi.

ÖNEMLİ KISMI AB HİBESİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hazırladıkları Ortahisar (Trabzon) Entegre Su Projesinin, IPA 2 dönemi kapsamında finanse edilmek üzere Avrupa Komisyonuna finansman başvurusu yapıldığı hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Avrupa Birliği Delegasyonu üyeleri şehrimize gelerek incelemelerde bulundular. Ardından Brüksel’de projemizi ve talebimizi değerlendirdiler. Maliyetin önemli bir kısmını Avrupa Komisyonundan hibe olarak talep ettik. Trabzon tarihinin en büyük bütçeli altyapı yatırımı olan projenin, maliyetinin diğer kısmı ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi ve İLBANK kredisi ile karşılanacaktır” diye konuştu.

51 MAHALLEYİ ETKİLEYECEK
Başkan Gümrükçüoğlu, Ortahisar (Trabzon) Entegre Su Projesi ile 2014 öncesinde Trabzon il belediyesi mücavir alanında bulunan 45 mahalle ile 6360 sayılı büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşüne 6 eski belde olmak üzere toplamda 51 mahallenin içme suyu şebekesinin yenileceğini ifade ederken, “765 kilometre içme suyu şebekesi inşası, 26 kilometre isale hattı inşası, depo ve ilgili terfi merkezlerinin inşası ve rehabilitasyonu, pompa istasyonları inşası ve rehabilitasyonu, skada sistemin kurulması, bunun yanında diğer yapıların ve ekipmanların kurlumu olmak üzere ilimiz şehir merkezi Ortahisar ilçesinde 51 mahallenin içme suyu altyapısını çok uzun yıllar sorunsuz olarak hizmet verecek şekilde yenileyeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi