SONNOKTA HABER MERKEZİ - Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yaşayan ve engellilerin sorunları konusunda farkındalık oluşturmaya çalışan Memduh Bayraktar, Of ilçesine gitti. Burada gezerek engelleri gözleyen Bayraktar, dönüşte otobüs durağını bulamadığı için otobüsü kaçırınca Of’ta kaldı. Bayraktar, yardımsever gençlerin çağrısıyla başka bir yardımsever vatandaş tarafından Of’tan merkeze kadar getirildi.

Bayraktar yaşadıklarını ve Of’taki bazı eksikleri şöyle anlattı:
DURAĞI BULAMADIM

“Saat 12.00’de Of’a yola çıktım. Belediye otobüsüyle Of’a gittim. Daha önce çalıştığım çay fabrikasına gittim. Çay fabrikasının yakınlarında bir tane engelli rampasıyla karşılaşmadım. Ne refüjde vardı ne de kaldırımlarda rampa yoktu. Yoldan gitmek zorunda kaldım. Daha sonra Of merkeze geçerek otobüs durağını bulmaya çalıştım. Bulmakta zorlandım.”

JANDARMA, POLİS İLGİSİZDİ
“Durağı ararken saat 17.00’deki son otobüsü kaçırdım. Yardım ararken Oflu gençlerle karşılaştım. Onlar da yardım için 155’i aradılar. Bana yardım edemeyeceklerini söylediler. Jandarma ‘Bizim bölgemiz değil.’ dediler. En sonunda bir yardımseverin yardımıyla Trabzon merkeze geri dönebildim. Gençlerin duyarlılığından çok memnun oldum, duygulandım. Allah razı olsun.”

ENGELLİLER İÇİN ARAÇ
“Durak daha görünecek yerlerde ve erişilebilir olmalıdır. Engelli kaldırımlar ve yollar konusunda çalışmalar yapılmalıdır. Birçok noktada engelli rampası yok. Engellilerin ulaşması için yerel yönetimlerin de kamu kurumlarının da hizmet sunması gerekiyor. Engellilere hizmet eden bir araç sağlanabilir. Engelliler için ulaşılabilir bir numara belirlenebilir. Acil olarak araç lazım... Engelli birey yolda kaldığı zaman kimden yardım isteyecek? Trabzon Büyükşehir Belediyesini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi