Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 1 Kasım akşamı, aşırı sağanak yağış nedeniyle il genelindeki birçok noktada yaşanan su taşkını ve heyelan olaylarına karşın; heyelan kaldırma, temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini bildirdi. 

PAZARKAPI KISA SÜREDE TEMİZLENDİ 

Su taşkını yaşanan Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesi’nde çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Zorluoğlu, bölgedeki altyapı çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. Zorluoğlu, “Bölgede yağmur suyu tahliyelerini yaptık. Taşkından hasar gören noktaları tekrar düzenleyip asfaltlama çalışmalarımızı dahi tamamladık. Bu bölgede altyapı çalışmalarına devam edilecektir. Pazarkapı Mahallesi’nde bir daha bu tür olayların yaşanmaması için gerekenler ivedilikle gerçekleştirilecektir” dedi. 

TÜM İLÇELERE MÜDAHALE EDİLDİ 

İl genelinde su taşkını ve heyelan nedeniyle zarar gören tüm noktalara müdahale ettiklerini ifade eden Zorluoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Heyelan olaylarının yoğun olarak yaşandığı Araklı, Arsin, Of ve Sürmene ilçelerimiz başta olmak üzere tüm ilçelerimizde heyelan kaldırma, temizlik ve bakım onarım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Aşırı yağmur neticesinde hasar gören yağmur suyu geçişlerini yeniliyoruz. Heyelan nedeniyle yıkılan yollarda sanat yapıları inşaatlarına da başladık. Arsin ilçemizde taşkın nedeniyle trafiğe kapanan Çardaklı-Özlü Yolu’nu kısmen ulaşıma açmış bulunuyoruz. Zeminin suya aşırı doymuş olması nedeniyle çalışmaların uzadığı bu yola, 1 metre çapında yağmur suyu hattı döşeyerek problemi ortadan kaldırmış olacağız. Hafta sonu itibari ile çalışmalarımızı önemli ölçüde tamamlamış bulunacağız.”

Editör: Haber Merkezi