SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Pazarkapı Akıllı Kavşak Projesi kapsamında yıkımlar devam ediyor. Moloz mevkiindeki dolmuş durakları yanındaki 12 dükkân dün görevliler tarafından yıkıldı. Herhangi bir gerginliğin yaşanmadığı yıkımlara bölgedeki esnaf tepki gösterdi. Bölgede manav işleten Adem Dölek, “15 gün önce ‘Boşaltın’ tebligatı gönderdiler ancak dükkanı nereye boşaltacağımızı göstermediler” dedi.

ÜRÜNLER ELDE KALDI
Ürünlerinin ellerinde kaldıklarını ve bu nedenle mağdur olduklarını belirten Dölek, “Zabıtaya diyoruz ki malımızı satalım sonra yıkın. Tezgâhını hemen kaldır diyor, tamam kaldırayım da nereye kaldırayım. Yol yapılmasına bir şey demiyoruz ancak bize de anlayış gösterilmeliydi. Birçok esnaf elindeki ürünleri satamadı. Elimde en az iki-üç milyarlık ürünüm var. Ben şimdi bunları ne yapacağım. Hayırlı bir iş yaparken kötülüğü neden olunmamalı” diye konuştu.

DOLMUŞÇULAR DA ŞİKAYETÇİ
Dolmuşçuluk yapan İhsan Çavdar yıkım kararını şu sözlerle eleştirdi: “İlk olarak lavabomuzu yıktılar biz ihtiyacımızı bile karşılayamıyoruz. Oturmaya bir yerimiz kalmadı. Yol geçecek buradan buna saygımız var fakat bizi bu şekilde mağdur etmemeliydiler. Kaç yıldır burada çalışıyoruz şimdi bir belirsizlik durumumuz var. Bize en kısa süre içerisinde bir yer gösterilmesini talep ediyoruz. Burası merkezi bir yer vatandaş da biz de mağduruz.”

Editör: Haber Merkezi