SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Karayolları tarafından Trabzon şehir içi trafiğini rahatlatması adına düşünülüp İmperial Hastanesi’nin yanından girip Çömlekçi’den çıkması planlanan tünel ve viyadük projesi tepki çekmeye devam ediyor. Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu, projeye karşı çıktığını yeniden belirterek açıklamalarda bulundu. Zorlu projenin şehre faydadan çok zarar getireceğini dile getirdi.

AKILLA BAĞDAŞMAZ
Zorlu şunları söyledi: “Bu proje sadece liman kavşağındaki trafiği rahatlatmak için yapılan gereksiz iştir. Şehrin ana girişindeki sahil yolunda zaten viyadükle bozuk olan görüntü daha da kötü hale gelecek. Şehrin orta yerinde yer alan Pazarkapı viyadüğünün üzerine ikinci bir viyadük koymak akılla bağdaşmaz. Bu projeyi ortaya atanları yanlıştan dönmeye davet ediyorum.”

FUZULİ YATIRIM
Zorlu: “Bu projeyi hayata geçirmek şehre ihanettir, fuzuli bir yatırımdır. Oraya yapılacak bir viyadüğün boyu 15 metreyi bulabilecek yükseklikte. Onu yapana kadar Çömlekçi’deki liman kavşağı kapatılsa trafik rahatlar zaten, orada bir çözüm bulunabilir. Bu kadar masrafla para saçmaya da gerek kalmaz. Bu proje kesinlikle hatalıdır.”

Editör: Haber Merkezi