EN UYGUN YERMİŞ

Trabzon’da tepkilere rağmen Araklı’da yapılmasına karar verilen “Araklı Taşönü Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi”yle ilgili “ÇED olumlu” kararı verildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına açılan davada teknik bilirkişi raporu 23 Ağustos’ta Trabzon İdare Mahkemesine sunuldu. Raporda Trabzon’da en uygun alanın söz konusu yer olduğu savunuldu.

KABUL EDİLEMEZ

Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şubesi Başkanı Doç. Dr. Mahmut Muhammet Bayramoğlu tepki gösterdiği raporu “fiyasko” olarak değerlendirdi. Bayramoğlu, “Bu ısmarlama bir rapordur. Rapor baştan aşağı kabul edilebilir değildir. Raporla ilgili 14 oda başkanı olarak bir araya geleceğiz. Bilirkişiler arasında 3 akademisyen var. Siyasî otoriteye güzel görünmek istediklerinden olsa gerek böyle bir rapora imza attılar” dedi.

KARARTMA İDDİASI!

Raporun dosyasındaki uydu görüntülerinde tesisin 250 metre yakınında bulunan 25’e yakın evin karartıldığı iddialarını da değerlendiren Doç. Dr. Bayramoğlu şu ifadelere yer verdi: “Tesise 250 metre yakınlıkta ev bulunmaması gerekiyor. İddiaya göre bu yakınlıkta evler bulunuyor. Bu iddiayı da yapacağımız toplantının ardından araştırıp kamuoyuyla paylaşacağız.”

Editör: Haber Merkezi