Trabzon’da ciddi projeler hayata geçirildi. Bazı mega projeler de onaylandı, inşallah çok gecikmeden onlar da hayata geçirilecek.

Asrın projesi Trabzon- Erzincan Demiryolu Projesi, Yatırım Adası, Şehir Hastanesi onaylanan projeler.

Bu mega projelerin yapımına birkaç yıl içerisinde başlanması hedefleniyor.

Bu gelişmeler, elbette şehrimiz adına son derece sevindiricidir.

Bir de şehrimizde bitirilen irili ufaklı projeler de var. Yapımı tamamlanan en önemli projelerden bazıları Meydan Parkı 2. Etap Projesi, Trabzon Şehir Müzesi, 2. El Oto Galericiler Sitesi, Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi, sokak hayvanları için Bakım Merkezi’nin yapımı tamamlanmıştı.

Ayrıca toplu taşımacılıkta vatandaşların daha konforlu bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak için 130 yeni otobüste hizmete sunulmuştu.

Eski model otobüslerde tedavülden kaldırılırsa bu hizmet tam manasıyla tamamlanmış olacak.

Bir de yine Büyükşehir’in hayata geçirmek üzere olduğu projeler var. Bunlarda bazıları Botanik Park Projesi, Trabzon’un ulaşım sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturacak olan Kanuni Bulvarı Projesi, Gülcemal Projesi, Karagöz Meydanı Projesi, Çömlekçi ve Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projeleri, Kızlar Manastırı Projesi, Ahi Evren Altı Cami ve Otopark Projelerinin de yapım çalışmaları sürdürülüyor.

Yine Ortahisar Belediyesi’nin hayata geçirdiği Ekopark Projesi şehrimiz için önemli bir proje.

Ayrıca Ortahisar’ın hayata geçirmeyi planladığı Tünel Akvaryum Projesinin de şehir merkezinde turizm potansiyelini yukarılara çıkaracağı aşikardır.

Buraya kadar her şey çok güzel. Projelerde emeği geçen tüm dinamiklerimize şehrimiz adına teşekkür ediyoruz.

Ancak bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Trabzon’da eksikliklerim tamamlandığını kim söyleyebilir ki?

Herkesin üzerinde hemfikir olduğu şehir içi trafik sorunu devam ediyor.

Şehrimizde otopark sıkıntısı olduğu için yol kenarları, mahalle araları, caddeler otoparka dönüşmüş durumda.

Şehir içi trafiği ve toplu taşımacılığa büyük katkı verecek olan aynı zamanda şehrimizin marka değerini artıracak olan Hafif Raylı Sistem Projesinin adı var ama kendisi yok.

Her yıl proje konuşuluyor, çalışmalar da devam ediyor ancak her ne hikmetse projeye bir türlü başlanılamıyor.

Bu mega proje hayata geçirilmesi için Trabzonlular artık somut adımın atılmasını bekliyor.

Gerekirse ortak akıl ile çalışmalar yürütülmeli.

Geçtiğimiz günlerde CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in bu proje için masaya koyduğu Çin önerisi değerlendirilebilir.

Hem iktidar temsilcilerimiz hem de muhalefet temsilcilerimiz, bu projenin hayata geçirilmesi için el ele vermeli.

Bu projeyle ilgili şoför esnafımızın mağduriyet yönünde çekingeleri olabilir ancak şehrimizin dinamiklerinin şoför esnafımızı mağdur etmeyecekleri kesindir.

Projeyle ilgili elbette Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın önerilerinin de masaya yatırılacağından eminim.

Ancak şehrimizde her geçen gün artan trafik çilesini çözüme kavuşturmak için Hafif Raylı Sistem Projesinin hayata geçirilmesi elzemdir.

Projenin önüne engel değil de çözüm koyalım.

Bir de şehrimizde Çömlekçi ve Değirmendere kavşaklarının düzenlenmesi yapılsa trafiği iyice rahatlatacak. Sanırım bunun için de önce Kaşüstü’nde yapım çalışmalarına devam edilen Dalçık Projesinin bitirilmesi bekleniyor.

Ek olarak şu konuya dikkat çekmeden edemeyeceğim, ah birde Değirmendere’deki şu otogar da kaldırılsa ne güzel olurdu. Malumunüz, bu otogar güzide şehrimize hiç yakışmıyor. Uygun bir alana taşındığında trafikte rahatlayacak.