SONNOKTA RÖPORTAJ - Araklı Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Recep Çebi gazetemize açıklamalarda bulundu. İşte Çebi’nin açıklamaları: “İlçemizin AK Parti iktidarıyla buluşmasıyla başlayan hizmet rüzgarı Cumhur İttifakı’yla daha da güçlenerek devam edecek. 31 Mart yerel seçimleri için başlatmış olduğumuz çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Mahalle ziyaretleri, sivil toplum kuruluşu toplantıları, ev ziyaretleri, esnaf ve vatandaş ziyaretleri başta olmak üzere, her platformda yer ve zaman ayrımı olmaksızın bizleri bu göreve layık gören vatandaşlarımız ile bir araya gelmeye devam ediyoruz.”

DEV PROJELER HAYATA GEÇTİ
“İnsana yatırımı her şeyin üstünde tutuyor ve bu yatırımlarda çok daha fazla titiz davranıyoruz. Bir taraftan alışılmış rutin belediyecilik hizmetiyle ilçemizi modern bir şekilde imar ederken insanımızı ihmal etmedik, etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Ülkemizde de belediyecilik anlayışını sil baştan değiştiren, 1994 yılını belediyecilik hizmetleri anlamında adeta bir milat haline getiren ve o günden bu yana eylemleri ve söylemleriyle belediyeciliğin ufkunu açan bizlere örnek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi gönül belediyeciliği yapmanın gayreti içindeyiz. Araklı Belediye Başkanı ve başkan adayı olarak Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da örneğini sergilediği ve büyük bir başarı hikayesi yazdığı gönül belediyeciliğini halkımızla yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu güvene layık olmaya devam edeceğiz.” Şu anda CHP’nin de yaptığı budur.”

ÖNERİLERİ ALMADAN ADIM ATMAYACAĞIZ
“Vatandaşa altyapı yaparsın, üst yapı yaparsın, bina yaparsın ama gönlüne girmediğinde bunların hiçbir anlamı kalmaz. İnsanların gönüllerini fethettiğinizde, bir daha kolay kolay çıkarılmazsınız. Zaten Cumhurbaşkanımızın uzun yıllar iktidar olmasının ülkemizi yönetmesinin nedeni de bu. Hangi hükümetler olursa olsun, hangi ülke olursa olsun, milletiyle barışık olan devlet ve hükümetlerin ömürleri uzun olur. Siz öncelikle karşınızdaki insana insan olduğunu hatırlatacaksınız. Onu eşrefi mahlukat olarak muhatap alacaksınız. Hani derler ya bir kahvenin 40 yıl hatırı var. Özellikle gönüllere girme hususun çok önemsiyoruz. 11 manifestondan 1 tanesi katılımcılık, yani beraber karar alma iradesi. Buradan örnek olarak, biz bir mahalleye yatırım yaparken bu mahallenin eşrafının, orada yaşayan sakinlerinin, oranın sahibi olan insanlarının görüşlerini, önerilerini almadan hiç bir adım atmayacağız. Yani masa başında karar alıp, o bölgeyi yönetme yoluna gitmeyeceğiz.”

GAYEMİZ REKOR OY
Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 2023 vizyonuna hazır hale gelmesini sağlayacak ‘insan odaklı’ yatırımlarla büyümesine öncelik tanıyacağız. Gönül Belediyeciliği esaslı sosyal sorumluluk projelerle de vatandaşların yüreklerine dokunmaya devam edeceğiz. Öncelikli gayemiz; 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçiminde AK Partimizin Araklı’da rekor seviyede oy almasını sağlayacak süreci oluşturmaktır. AK Parti Genel Merkezimiz tarafından stratejisi belirlenen, AK Parti İl Başkanlığımız tarafından yürütülecek olan seçim kampanyası çerçevesinde seçimlerin, ülkemiz, kentimiz ve ilçemizin daha istikrarlı bir yapıyla büyümesi ve gelişmesi açısından ne kadar önemli olduğunu halkımıza anlatarak kıymetli hemşerilerimizden dua ve destek isteyeceğiz. Çünkü seçimler; son yıllarda istikrarlı bir yönetim mekanizmasına kavuşan Türkiye’nin bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olması adına büyük bir öneme sahiptir.”

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ
“Ülkemizin gelişmesi ve büyümesi adına bugüne kadar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına basan, dualarını esirgemeyen, her seçimde gönülde destek veren, kutlu davamıza sahip çıkan kıymetli hemşerilerimizin yine dua ve desteklerine büyük ihtiyaç duymaktayız. Hemşerilerimizle her zaman olduğu gibi yine el ele gönül gölüne olacağız ve seçimlerden kazananın yine Türkiye olması adına gece gündüz demeden çalışacağız. AK Parti felsefesinin temelinde yer alan ‘Durmak Yok Yola Devam’ anlayışı en büyük ilham kaynağımız olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenen ‘Memleket İşi Gönül İşi’ kavramı çalışmalarımıza ışık tutacaktır.”

İLÇEMİZ DAHA FAZLA BÜYÜYECEK
"Milletimiz seçimlerde bizleri bu ulvi göreve layık görmesi halinde, huzuru ve güler yüzü bir gerdanlık gibi üzerinde taşıyan güzel ilçemizin daha fazla büyümesi ve gelişmesi için alt ve üst yapı hizmetlerinden sosyal hizmetlere, sanattan spora, kültürden eğitime, kadınlardan gençlerimize, çocuklarımızdan büyüklerimize kadar toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına en güzel şekilde yanıt verecek hizmetlerimizi halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Modern, katılımcı, şeffaf ve yerinden yönetim ilkeleriyle, insana ve insanca yaşama hizmet etmek için hemşerilerimizle beraber, büyüyen sevdamız Araklı’yı kararlı adımlarla geleceğe hazırlayacağız. Bugüne kadar vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri teker teker yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. İlçemizin bütün cadde, sokak ve mahallelerinde ki kalıcı ve kaliteli hizmetlerimizin sayısını artıracağız.”

HER KESİMİN DERDİ İLE DERTLENECEĞİZ
"Desteklerinden ve dualarından dolayı hanım kardeşlerimize ne kadar teşekkür etsem azdır. Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz günden beri gönül belediyeciliği düsturunu, açık kapı çalışarak, her kesimin derdiyle dertlenerek yerine getirdik. Bu sebeple bizim projemizde tatlı dil, gülen yüz, bizim projemizde gönüllere girmek var. Hanım kardeşlerimize özel “Kapalı Yöresel Organik Ürünler ve El Sanatları Pazarı” inşa edeceğiz. Planlama çalışmalarını yaptık. Projemiz hazır, yerimiz bellidir. İlk icraatımız bunu hemen faaliyete sokmak olacaktır. Hanım kardeşlerimizle beraber “Tevazu, Samimiyet Gayret ile Memleket İşi Gönül işi diyerek, Gönül Belediyeciliği anlayışıyla Araklı için hız kesmeden yola devam diyoruz.”

Editör: Haber Merkezi