SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon’un Akçaabat ilçesinin sahilinden Karayolları tarafından geçirilerek yapılmak istenen yol ne akla ne vicdana uymuyor. Karadeniz sahil yolundaki 2 kavşaktaki sıkışıklığı gidererek trafiği rahatlatması beklenen Karayolları’nın bunun yerine sahili yok ederek Kavaklı’dan başlayarak Yıldızlı’ya kadar sahilden yol geçirmek istemesi akıllara “ısrarın arkasında başka bir gerekçe olduğu” şüphesini getiriyor.

ADETA MACERA GİBİ…
Akçaabat’ın, merkezdeki Tanjant yoluna benzer ve ilçe sahiline paralel bir şekilde devam eden Pulathane Bulvarı bir türlü tamamlanmazken “sahili doldurarak yeni bir yola girişmek” macera olarak nitelendiriliyor. Bulvar, 2011’de başlarken 9 yıla yakın bir süredir hâlen daha Karayolları tarafından tamamlanmıyor. Kavaklı’dan başlayarak Akyazı tüneline kadar bağlanan yolun, mevcut sahil yolunun yükünü hafifleteceği açıkça ortada.

PULATHANE’YLE BAŞLANMALI
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kısa vadede çözümün Akçaabat Devlet Hastanesi önündeki kavşakla Trabzon Üniversitesinin önündeki kavşağın yapılması ve Pulathane Bulvarı’nın tamamlanması olduğunu söyledi. Pulathane Bulvarı’na başkanlığı döneminde başlanan Eski Başkan Şefik Türkmen ise “Pulathane Bulvarı, sahildeki yolun yüzde 40’ını taşıyacak niteliktedir. Çözüme o bulvarla başlanmalıdır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi