Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri Yenikapı etkinlik alanında başladı. Etkinlikte yer alan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Trabzon'un fark yaratan bir şehir olduğunu ifade eden Cora, "Trabzon’un fethinin 557. yılının kutlamaları ile aynı zamanda İstanbul’da Trabzon kültürünü, sanatını ve sosyo ekonomik yapısının tanıtıldığı etkinliğin 10.yılı. Bu etkinliğin İstanbul’da düzenlenmesi de çok önemlidir. İstanbul‘u ve Trabzon’u fetheden komutan aynı komutandır. Fetih ile müjdelenmiş komutan Fatih Sultan Mehmet handır. İstanbul’un Fethi’ni Trabzon’un fethi ile beraber tamamlanmıştır. Bu tarihi bir gerçekliktir ve Trabzon’la beraber Anadolu bir Türk yurdu haline gelmiştir. Trabzon’un Türkiye’ye katkıları bulunmaktadır. Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisidir Trabzon. Her zaman ülkede vatanını seven bayrağını seven ve ülkenin birliği, beraberliği ve bütünlüğü noktasında en ön safta koşan, koşturan kabiliyetli insanlarla doludur" dedi.

FARK YARATAN BİR ŞEHİR
“Bize her yer Trabzon" sözünün boşa söylenmemiş olduğunu ifade eden Salih Cora konuşmasını şöyle sürdürdü; "Trabzon insanının kendi özgür yapısı gereği tıpkı horondaki figürleri gibi hem hareketliliği hem enerjisi, dinamizmi hem canlılığıyla beraber bulundukları her ortama ayrı bir hareketlilik ayrı bir neşe ayrı bir katma değer sağlamıştır. Trabzon bu manada fark yaratan bir şehirdir. Trabzon da son yıllarda özellikle “Bize her yer Trabzon “sözü boşuna söylenmiş, boşuna bütün ülkede kabul görmüş herkesin hafızasına yazılmış bir söz olamazdı. Çünkü bu Trabzon’u tamamen yansıttığı için herkesin hafızasına yansımıştır.

ÇÜNKÜ BİZ TRABZON’UZ
Trabzon olarak birlik ve beraberliğimizi dayanışmamızı kaynaşmamızı her zaman her ortamda göstermemiz gerekiyor. Biz İstanbul’da da bir araya gelebiliyoruz, Ankara’da da bir araya gelebiliyoruz, Mardin’de de Hakkâri’de de… Çünkü biz Trabzon’uz, Trabzonluyuz. Hemen organize olabilmek hemen faaliyetlerde bulunabilme kapasitesine sahip bir yapıdayız ve bulunduğumuz her işte de başarılı olmuş bir topluluğuz. Ülkemize bir katkı sağlaya bilmişsek ne mutlu bizlere

GURBETTE VUSLATI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Bu organizasyon kültürel özelliklerimizi, yöremizin örf adetlerini, ekonomik sosyal yapısını buraya gelen misafirlerimize yansıtma açısından çok önemlidir. Bir başka değişle gurbette vuslatı gerçekleştiriyoruz. Burada uzun yıllardır görmediğimiz hemşerilerimizle bir ve beraber oluyoruz. Bu tür etkinliklerin devam etmesi gerekiyor. Trabzon’u her yerde en iyi şekilde tanıtmalıyız, tanıtımdan da asla geri durmamalıyız. İstikrarlı bir şekilde bu organizasyonları devam etmeliyiz"

Editör: Haber Merkezi