SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon, Değirmendere’yle ilgili atılacak adımları beklerken Eski İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız’dan dikkat çekici bir teklif geldi. Otogarın yeni yerine taşınmasıyla ilgili son aşamaya gelirken otogarın mevcut yerinde açılacak alana sanayi ve çimento fabrikasının yerlerinin eklenmesi bekleniyor. Kansız, Değirmendere Deresi için Çanakkale’deki Sarıçay Deresi’ndeki görüntüyü örnek gösterdi.

GÖREBİLEN VAR MI?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Valiliğe, Büyükşehir Belediyesine “Değirmendere Vadisi’ni kurtarmaya yönelik bir çalışmanız var mı?” şeklinde soru yönelten Kansız “Bakın bu fotoğraf Çanakkale'ye ait. Ortadan akan derenin ismi Sarıçay. Tıpkı bizim Değirmendere gibi. Ama Değirmendere'yi gören var mı? Acaba Sarıçay gibi Değirmendere de üzerinde bulunan yükleri atarak Karadeniz'e pırıl pırıl ulaşamaz mı?” dedi.

NE ZAMAN KURTULACAK?
Kansız “Değirmendere ne zaman kurtulacak? Sümela'ya, yaylalara, yollara, Zigana'ya turist gelsin diye yapılan yatırım ve gösterilen bunca çabaya rağmen Değirmendere Vadisi’nin perişanlığına ne zamana kadar tahammül edilecek?” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi