Yerel seçimler yaklaşıyor. Vatandaşlar daha şimdiden çay ocaklarında dost sohbetlerinde kritiklere başladı bile.

Vatandaşların birçoğu, bazı belediye başkanlarından şikayetlerini dile getiriyor.

Bazı belediye başkanlarının iş yapmadıklarını belirtiyorlar.

Bizde vatandaşa soramadan edemiyoruz tabii.

Şikayetçi olduğun belediye başkanına oy verdin mi diye.

Vatandaşta ‘verdim’ diyor. Neden verdin diyoruz; vatandaş da ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğim için onun hatırına oy verdim’ diyor.

Bazı vatandaşlarda iktidar partisinin belediye başkanı olduğundan dolayı ilçesine veya şehrine daha kolay yatırım alabilmesi için oy verdiğini söylüyor.

Özellikle kırsal kesimdeki kanı bu yönde.

***

Her şey iyi güzel ama belediye başkan adaylarının kabiliyeti hiç mi önemli değil.

Zaten şu bir hakikat ki birçok aday, Sayın Erdoğan’ın sayesinde seçim kazanıyor.

Ankara’da bağlantıları kuvvetli olan aday oluyor. Sayın Erdoğan’ın arkasına sığınıyor ve seçim kazanıyor. Adaylarda Sayın Erdoğan olmazsa seçim kazanmaları çok zor.

Herkes onun omuzuna basarak bir yerlere gelmenin derdinde.

Özellikle AK Parti için söylüyorum; vatandaş, kendi istemediği, benimsemediği kişi aday gösterildiğinde iş yapabilecek kabiliyeti olmayan belediye başkan adaylarına gidip hala oy veriyorsa kimse kusura bakmasın şikayet etmeye hiç hakkı yok.

Güç sizde, madem benimsemiyorsun oyunu verme, verdiysen o belediye başkanı iş yapmıyorsa şikayetçi de olmayın. Şehrin ve ilçelerin sorunları çözülemiyorsa, yatırımların yerinde yeller esiyorsa dert yanmamalı, sızlanmamalı.

Çünkü o iş yapamayan başkanları siz seçiyorsunuz. 

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yedi düvele karşı mücadele ediyor. İşi başından aşkın. Tek tek tüm şehir ve ilçelerin sorunlarıyla ilgilenebilmesi mümkün değil.

Bu yüzden vatandaş iş yapamayan, kabiliyetsiz başkan adaylarına oy vermemeli. Verirseniz bunun ceremesini yine siz çekiyorsunuz.

Vatandaş sağduyulu davranarak hangi partiden olursa olsun şehrine ve ilçesine sevdalı, vizyon sahibi, projeci adaylara oy vermeli.

Bu noktada AK Parti’ye çok büyük görevler düşüyor, koltuk derdinde değil de halkın derdinde olan, icraatçı belediye başkan adaylarını vatandaşın karşısına çıkarmalı.

Yoksa bu yerel seçimde sonuçlar eskisi gibi zafer ile sonuçlanmayabilir.

YILMAZ TERCÜMAN OLDU!
Ve beklenen oldu; sosyal medya hesabından AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmaş’u sert ifadeler ile eleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz önceki gün istifa etti.

Yılmaz, “Söylenecek o kadar söz var ki hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin, diye. 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum” diyerek birçok belki de AK Partilinin demek isteyip de diyemediğini söyleyerek gitti.

Şu bir gerçek ki birçok AK Partili de Yılmaz gibi düşünüyor. Kendi içerisindeki haksızlıklara ses çıkarmak istiyorlar ama birçoğu ya koltuk derdinden ya da ‘davam’ zarar görmesin diye susmayı tercih ediyor. Ama Yılmaz, başkaldırdı ve bedelini ödeyerek çekip gitti.

Şunu kimse inkar edemez; Yılmaz’ın Ordu’ya yaptığı yatırımlarla çehresini değiştirdiği kesin.