SONNOKTA.COM.TR - DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Trabzon'un en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan, Sera Gölü’nde özellikle geçen yıl yaşanan taşkınlar sonucu biriken rusubi malzemenin temizlenmesi için harekete geçti. Sera Gölü’nde başlatılan temizlik çalışmalarında öncelikli olarak yol platformu yapılacak, ardından ise yurdun çeşitli illerinden gelecek özellikli iş makineleri ile malzemenin çıkartılması, kurutulması ve nakledilmesi sağlanacak.

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİYLE
Çalışmalara Trabzon Büyükşehir Belediyesi de kamyon desteği sağlayacak. Temizlik çalışması tamamlandığında ise, Sera gölü o eski güzelliğine yeniden kavuşmuş olacak. Çalışmaları yerinde takip eden DSİ 22. Bölge Müdür Vekili Dr. Emre Akçalı, doğru planlama ile koordineli bir şekilde hareket ederek, temizlik çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

MUHTAR: ÇÖZÜM DEĞİL
Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Ufuk Can, “Sera Gölü daha önce de boşaltılmıştı. O göl çamuru kendi üretmiyor. O çamur göle Derecik Vadisi’nden yağmur sonucu oluşan su taşkınları ile birlikte geliyor. Bent sayıları arttırılmadığı sürece, dinlenme havuzları yapılmadığı sürece böyle çalışmaları daha çok izleriz. Önemli olan çamuru almak değil, önemli olan çamurun gelişini engellemek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi