SONNOKTA FATİH SAYGIN - Trabzon Sanatevi tarafından 19-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 9. Uluslarası Sanat Günleri yurt içinden ve yurt dışından birçok sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek. Sanat günlerine sanat toplulukları, tiyatro grubu, yazar ve şairlerin dışında sinema ve tiyatro dünyasından birçok ünlü oyuncu ve yönetmen katılacak. Etkinlikte sinema gösterimi, söyleşi ve oyunlar sahnelenecek.

GÖSTERİMLER VE SÖYLEŞİLER…
Bu yılki programda son yıllarda yönetmenliğini yaptığı dizi ve filmlerle beğeni toplayan ve her yeni filmi hayranları tarafından merakla beklenen Onur Ünlü en çok ilgi uyandıran isimlerden. Etkinliğe katılacak bir başka yönetmen Erhan Tuncer’in de “Ağustos Böcekleri ve Karıncalar” filminin gösterimi yapılacak. Başarılı oyuncular Bennu Yıldırımlar, Gün Koper ve Taner Cindoruk da söyleşilerle hayranlarıyla bir araya gelecekler. 

İRAN SİNEMASI VE TİYATROSU…
Sanat Günlerine İran’dan katılacak İran İslam Cumhuriyeti Radyo Televizyon Üniversitesi Rektörü, Belgesel yönetmeni ve yazar Shahab Esfendiyari İran sineması üzerine bir söyleşi yapacak. Ayrıca İran Tebriz Ayna Tiyatrosu “Setterhan” oyununu Trabzonlu izleyicileri için sahneleyecek. Dopdolu geçecek program Trabzonlu sanatseverlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi