CHP Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu, geçtiğimiz günlerde gazetemize verdiği röportajda Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için ‘Kapıma kimse gelmesin’ diyerek hangi partiden olursa olsun tekrar aday olmayacağını dile getirmişti.

Ancak İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti’nin kurucularından Ali Sağır ve İYİ Parti Ortahisar eski ilçe başkanı Derviş Köz, Sayın Canalioğlu’nu ziyaret etti.

Bu ziyaret tabii ki durduk yere olmadı. Hele yerel seçimlere doğru yaklaşmışken…

Kimsenin ziyarette havadan sudan konuşacak hali de yok.

E o zaman geriye bir tek seçenek kalıyor. Canalioğlu’nun İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye başkan adaylığı.

Canalioğlu teklifi kabul eder mi bilinmez, yalnız Canalioğlu ile geçtiğimiz aylarda yaptığım görüşmede kendisine aktif siyaseti bırakıp bırakmadığını, Büyükşehir Belediyesi’ne aday olup olmayacağını sormuştum.

Sayın Canalioğlu o zaman bana ‘Siyasette nokta yoktur, virgül vardır’ demişti.

Şimdi Canalioğlu, İYİ Parti’den yakın dostlarını kıramayıp yoğun baskılardan ötürü Büyükşehir’den aday olur mu? Olmaz diye bir şey yok.

Şunu da eklemek isterim ki bir ara Canalioğlu’nun CHP’den ayrılıp İYİ Parti’nin saflarına geçeceği de kamuoyunda ayyuka çıkmıştı.

İYİ Parti’nin kurmaylarının Canalioğlu’na ziyareti bu iddiayı güçlendiriyor.

AKVARYUM TAMAM DA TRAFİK NE OLACAK?
Ortahisar Belediyesi'nin Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisi arasında yeraltında inşa ettiği Tünel Akvaryum'un 50 metresi kazıldı.

Şehrin merkezine turist çekme adına güzel bir proje. Daha önce de söyledik.

Kimsenin itirazı yok.

Tünel Akvaryum’da yapılsın ama şehrin öncelikli sorunları da göz ardı edilmesin.

En önemli sorunumuz, şehir merkezindeki trafik çilesi.

Trafik sorunu çözülmedikten sonra Tünel Akvaryum’un yapılması biraz havada kalacak. Çünkü şehir merkezinde trafik sorunu ortadan kaldırılmadıktan sonra turizm adına en güzel projeyi de yapsanız işler hallolmayacak.

Trafik keşmekeşi yaşanan bir şehir merkezinde vatandaşlar ve turistler işkence çekecek. Bizim adımıza kötü reklam!

Bu yüzden planlı iş yapılmalı, turizm yatırımları yapılırken şehrin öncelikli sorunları da göz ardı edilmemeli. Tünel Akvaryum ve diğer yatırımlar yapılsın lakin başta trafik olmak üzere şehrin diğer sorunları da ivedilikle masaya yatırılsın, çözüm üretilsin.