SONNOKTA MERVE ALTUNCU - Akçaabat’ta şoför esnafı tepkilerini dile getirdi. Şoför esnafı adına açıklama yapan Süleyman Çelik, Hüseyin Nalçacı, Coşkun Çolak, Ali Sait Çelik, Şener Sürül ve Sezgin Şahin şunları söyledi: “2018 yılında yapılan durak seçiminde Durak Başkanı Abdullah Sevim’in faaliyet bölümünde bizim gibi değerli minibüs esnafına biz Akçabaat-Trabzon arasındaki minibüslerimizi otobüse dönüşüm halinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kendi otobüslerini tamamen hattan çekeceğini, bizim şahsi olarak alacağımız otobüslere tahtilli “M” plakalarımızı takacağını, KTÜ’ye kadar hattımızın uzanacağını, elektronik sistemi kendi içimizde özel olarak Belediyeye dahil olmadan yapacağımızı, tahditli plakalarımızdan verilmeyecek diyerek bizlerden bu değişime onay aldı.”

DÖNÜŞÜME KARŞI DEĞİLİZ
“Verdiği sözlerin hiçbirini gerçekleştirmediği halde 2018 yılındaki toplantıda alınan olur evrakı ile bizleri kandırarak ve belediyeyi yanıltmaya devam ederek karar aldırmaya çalışıyor. Buradan tekrar Sayın Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na sesleniyoruz. Sayın başkanımız bizler minibüs dönüşümüne karşı çıkmıyoruz. Bizler 13 ortaklı ya da 16 ortaklı otobüs sistemine karşı çıkıyoruz.”

NEDEN SÖYLENMEDİ
“Otobüs dönüşümü 583 plaka sahibi ile yapılacaksa 583 kişiden muvafakat name önceden alınmalıdır. Esnafa tehdit ve baskı oluşturulmamalıdır. Türkiye’nin bütün büyük illerinde her türlü alternatif taşımacılık yapılmaktadır. Dayatma ile plaka ve çalışma haklarımız kısıtlanamaz. Zor durumda bulunan minibüsçü esnafını daha da zor bir duruma sokmanın hiçbir anlamı yoktur. Plaka sahiplerinin hangi taahhütnameye imza atacakları şuana kadar neden söylenmedi?”

Editör: Haber Merkezi