SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının geçtiğimiz Pazar günü yapılan kongresinde mevcut başkan Turan Altuntaş’ı 311 oy farkla deviren Ömer Hakan Usta, dün görevine resmen başladı. Ekibi ile birlikte Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın önünde kurban kesilip dualarla görevine başlayan Usta, şoför esnafı için yeni dönemin başladığını söyledi. Kendisinin şeffaf bir yönetim sergileyeceğini ifade eden Usta, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ODANIN HESAPLARI BOŞALTILDI
Eski yönetim hakkında ciddi iddialarda bulunan Ömer Hakan Usta, eski yönetimle ilgili 3 ayrı suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Usta, bu suç duyurularını ise odanın envanterinde bulunan ancak olmayan eşyalarla ilgili, Genel Kurulda yönetimin ibra edilmediği ile ilgili ve odanın banka hesaplarının seçimden sonra boşaltılması olarak açıkladı. Kendisinin şeffaf bir yönetim sergileyeceğini ifade eden Usta, en çarpıcı iddiası ise odanın banka hesaplarıyla ilgili oldu.

HESAPLARI BOŞ, EŞYALAR YOK
Usta, “Bankalardaki hesaplar Pazartesi ve Salı günü itibariyle boşaltıldı. Bütün paralar çekildi. 3 günlük devir hakkı var. Biz mazbatayı dün aldık maalesef bir önce ki gün bankalarda ki paralar boşaltıldı. Sonuçta 1 lira dahi olsa kimse onu gasp edemez. Devir teslimde odanın envanterine kayıtlı bazı eşyaların da olmadığını gördük. Bunları kayıt altına aldık. Bu eşyalar için de ayrıca suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

METİN KARA İBRAYI ONAYLADI
Genel Kurulda eski yönetimin ibra edilmediğini de kaydeden Usta, bu durumunda üzerine gideceklerini açıkladı. Usta, “Genel kurulda, 202 tane görevli kartıyla üye olmayan insanlar salona sokuldu. Ona rağmen ezici bir üstünlükle ret oyu vermemize rağmen maalesef Esnaf Odaları Birliği Başkanı Metin Kara ibra kararını onayladı. Kesinlikle bu karar için mahkeme yoluna gideceğiz. Her türlü yolu arayacağız, gereken neyse de yapacağız” diye konuştu.

HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIZ
Tüm şoför esnafının başkanı olacağını yineleyen Usta, “Kesinlikle bu saatten sonra bütün şoför esnafını oy vermiş oy vermemiş bakmayıp herkese adaletli bir şekilde davranacağız. Yapacak olduğumuz bir sürü işlerimiz, projelerimiz var. Allah inşallah onları bize yapmayı nasip edecek. Önemli olan bu makamlara gelmek değil. Önemli olan bu makamlara layık olmaktır. Allah bu makamlara bizi layık olmaya nasip etsin” ifadelerini kullandı.

GASPA MÜSAADE ETMEYİZ
Trabzon’da bazı ilçelerdeki T plaka taksilerin çalıştığı iddialarına cevap veren Usta şöyle konuştu: Herkes kendi hattına çalışacak. Kimse kimsenin hakkına gasp etmeden parasını kazanacak. Kimsenin gelip de Trabzon’da T plaka hakkını gasp etmesine müsaade etmeyeceğiz. Taksiler buraya yolcu getirebilir ama dönüşün de almayacak. Şoför esnafımızın hakkını savunmak için sonuna kadar mücadele vereceğiz.

FEDERASYON BAŞKANI GELİYOR
UKOME konusunda da çalışmaların yürütüleceğini açıklayan Usta, federasyon başkanı Feviz Apaydın’ın da Trabzon'a gelerek toplantı yapacağını ifade etti. Usta, “Fevzi Apaydın şunu ifade etti: ‘Ben şuana kadar Trabzon'da yönetim toplantısı yapmadım. İlk defa senin için geleceğim. Toplantı yapacağım.’ Trabzon’daki toplantıya geldiği zaman o konular da değerlendirilecek inşallah” dedi.

Editör: Haber Merkezi