SONNOKTA ÖZEL HABER - Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde sokaktaki kedi, köpek ve güvercinler, bazı kişilerin beslediği tavuklar, esrarengiz bir şekilde ölmeye başladı. Hayvanların zehirlendikleri anlaşıldı. Olayla ilgili ekipler tarafından inceleme başlatıldı.

HEP AYNI YÖNTEM
Pınar Tuvanç Kalıntaş, köpeğine tasma takarak gezintiye çıkardı. Söğütlü’de yer alan atletizm sahası kenarlarında çimenlik alandan geçerken, köpek bir şeyi kokladı ve yaladı. Ondan sonra köpek birden fenalaştı. Veterineri aradı, sonra taksiyle götürürken yolda öldü.

5 KÖPEK YOK EDİLDİ
Geçtiğimiz yıl KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi’nde 10 yıldan beri gerek öğrenciler gerekse de hayvan severler tarafından beslenen 5 köpek bir anda ortadan kayboldu. Uyuşturucu iğne ile uyuşturulup yok edildikleri iddia edilen köpeklerden bir türlü haber alınamadı.

30 ARALIK 2018…
Söğütlü Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde vatandaşlar sabah saatlerinde sokakta yaşayan 2 kedi ve 8 köpeği ölü olarak buldu. Çöplerin yanına bırakılan etlerden yedikten sonra telef oldukları belirtilen hayvanların hali vicdanları sızlattı.

KATLİAMA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bölgedeki kameraları incelemeye alan polis ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Bu tür olaylarda caydırıcı cezalar uygulanması gerektiğinin altını çizen hayvan severler, “Bunları yapanlar insan olamaz. Masum hayvanlardan ne istediler” dedi.

Editör: Haber Merkezi