SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin yıkılan Avni Aker Stadı için içinde AVM’nin de bulunacağı, gelir getirici, sosyal donatı alanlarının da olduğu ortak bir proje hazırladığı ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Cahit Erdem çarpıcı açıklamalarda bulunarak Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin yıkılacak olan Avni Aker Stadı’nın yerine Yavuz Selim Stadı ve yeşil alan yerine içinde AVM’nin de bulunacağı, gelir getirici, sosyal donatı alanların da olduğu bir proje hazırladıklarını iddia etti.

BUNUN ADI RANT PROJESİ
Erdem, “Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde Sayın Süleyman Soylu bu konuyu onun önüne getirmişti. Davutoğlu’da ‘Yavuz Selim kalacak ve etrafı da yeşil alan olacak’ demişti. Hatta bu konuda Bakanımızda Ortahisar Belediyesi hizmet binasının temel atma töreninde ‘Bu projeyi yapın, getirin’ demişti. Ben de daha sonra baktım ki hazırlanan proje rant projesi. Yani Süleyman Soylu’nun dediği proje değil, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun projesi. Biz Sayın Soylu’nun projesini destekliyoruz” dedi

BAŞKAN İLE GÖRÜŞTÜ
Erdem, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile bir ay önce yıkılan Avni Aker Stadı ve Yavuz Selim Stadı’nın akıbeti hakkında konuştuklarını söyledi. Erdem, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Avni Aker’in yerine yeşil alanın yapılacağını ve Yavuz Selim Stadının da yıkılan Avni Aker’in yanına kaydırılacağına karar verildiğini de hatırlatarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da bu projeye destek verdiğini dile getirdi.

SOYLU TALİMATI VERMİŞTİ
Erdem, “Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde Sayın Süleyman Soylu bu konuyu onun önüne getirmişti. Davutoğlu’da ‘Yavuz Selim kalacak ve etrafı da yeşil alan olacak’ demişti. Hatta bu konuda Bakanımızda Ortahisar Belediyesi hizmet binasının temel atma töreninde ‘Bu projeyi yapın, getirin’ demişti. Ben de daha sonra baktım ki hazırlanan proje rant projesi. Yani Süleyman Soylu’nun dediği proje değil, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun projesi” dedi.

BAKAN SOYLU’NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTIM
Erdem, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuyu tartıştıklarını belirterek “Ben de bu durumu mecliste dile getirmiştim. O zaman Sayın Gümrükçüoğlu bize dedi ki ‘Yer TOKİ’nin’ dedi. Bende Sayın Soylu’nun söylediklerini hatırlattım; ‘Sayın Soylu’ya haber vermeden neden iş yapıyorsunuz’ dedim. Başkanda bana ‘TOKİ, Sayın Soylu’ya bunu söyler’ dedi. Attı topu” diye konuştu.

BİRİSİ BANA PROJEYİ ATTI
Erdem, “Aradan 1 ay zaman geçti. Birisi bana orada Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ’nin yaptığı projeyi attı. Sayın Soylu da oraya şuanda oraya bir proje çizdiriyor. Projede Avni Aker’den birkaç tane kalıntı olacak. Kale arkası ve protokol tribünü kalacak. Yavuz Selim, Avni Aker tarafına çekiliyor. Diğer taraflarda yeşil alan kalıyor” dedi.

ORHAN BEYİN PROJESİ FARKLI
Avni Aker Stadı’nın yıkımından sonra vatandaşların oradaki yapılacak olan projeyi merak ettiklerini ancak kendilerine bilgi vermek için muhatap bulamadıklarını belirten Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Avni Aker, yıkılmaya başlanınca insanlar muhatap bulamıyorlar. Ne belediye başkanı, ne de Vali. İnsanlar beni arıyorlar. Ben de dedim ki ‘Yeni düşündüğümüz proje, Bakan Soylu’nun proje. Ama Orhan Beyin TOKİ ile düşündüğü proje farklı’ dedim. Biz Süleyman Beyin projesini destekliyoruz. Bizim düşüncemizde aynı. Süleyman Beyin ve Ahmet Metin Genç’in düşünceleri aynı. Hatta Sayın Genç, proje kitapçığında Avni Aker’in alanı Yavuz Selim Stadı ve yeşil alan olarak belirlenmiş. Dört sene evvelki kitapçıkta bu var”

Editör: Haber Merkezi