SONNOKTA BERKANT PARLAK - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müze giriş ücretlerine 15 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapmasının ardından gözler Trabzon’daki Sümela Manastırı’na çevrildi.

Sonnokta’ya konuşan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu Sümela’daki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte fiyatı yeni belirlediklerini ve herhangi bir zammın söz konusu olmadığını açıkladı.

SADECE TEK ÜCRET
Sümela’daki yeni ücret sisteminin ziyaretçilere önemli bir kolaylık sağladığını belirten Ayvazoğlu, “Altındere Vadisi Millî Parkı girişinde ziyaretçilerimizden 10 lira alınıyor. Ardından gerek Aya Varvara Kilisesi’nde gerek Sümela Manastırı’nda gerek seyir terasında ücret talep edilmiyor. Bu sistem daha iyi oldu. Artık iki ücret talep edilmiyor. Her alan misafirlerimize açıldı” dedi.

TAMAMI 2020’DE
Sümela’nın henüz açılmayan bölümleriyle ilgili çalışmaların titizlikle sürdüğünü vurgulayan Ayvazoğlu şöyle devam etti: “Kapalı bölümleri taş düşürme ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız biter bitmez açacağız. Planımız 2020’de açmak yönünde. Taş düşme tehlikesi devam eden yerlerde çalışmalar sürüyor. Biz de her noktada güvenliğimizi sağlam bir şekilde aldık. İnşallah taş düşürme çalışmaları tamamlanınca tüm alanlar gezilebilecek.”

Editör: Haber Merkezi