Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği arasında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarındaki memurları kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı. BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu’nun da katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “2019 yılının kalan kısmında da yasal olarak ödenebilecek en yüksek tutarı hem memur hem de sözleşmeli personelimize ödeyeceğiz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

ARADA UÇURUM VAR
İmzalanan sosyal denge sözleşmesi ile belediyede çalışan ve ortalama 5 bin TL civarında maaş alan memur ile sözleşmeliler bin TL’nin üzerinde ek gelir sahibi olacağı belirtildi. Belediyede çalışan 2 binin üzerindeki şirket elemanları ise ortalama 2 bin 500 TL civarında bir gelirle ay sonunu getirmeye çalışırken memurlara yapılan bu zam, “Bu nasıl sosyal denge çalışması” dedirtti. Zorluoğlu ise, “Tüm çalışanlarımızın şartlarının iyileştirilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İmza töreninde sendika temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Nazmi Öztürk de hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi