SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda bugün saat 10.00’da gerçekleştirilecek olan ilçe kongresi için tüm Trabzon’u kongreye davet etti. Kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılacağını söyleyen Altunbaş, “Kongremize milletvekillerimiz de katılıyor. Bürokrasiden ve STK temsilcilerimize de davette bulunduk. Onlarda gelecekler. Tüm Trabzon’u bugünkü kongremize davet ettik; bekliyoruz. İnşallah 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda bir şölen havasında kongre gerçekleştireceğiz. Ortahisar’a yakışan bir kongre olacak” dedi. Altunbaş, yeni dönem ile ilgili de hedeflerini açıkladı.

ADAYLAR  İLE KONUŞTUK
Kongrede sürpriz bir listenin olup olmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Altunbaş, “Şu aşama itibari ile sürpriz olmaz diye düşünüyorum ama neticede bu sandıktır. Bugün buraya birsi gelip divana aday olduğunu söyleyebilir. Netice itibari ile bu bir sandıktır, demokrasidir. Ama biz mümkün mertebe adaylık noktasında düşüncesi olanlar ile görüştük; bir fikir birlikteliği oluşturduk. Zaten çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Genel Merkezimiz ile istişareler gerçekleştirdik. Mümkün mertebe herkesin elini taşın altına koyabilmesi için gayret gösterdik. Yani biz aday olabilecek olanlar da oturduk konuştuk. Onlar da bu işin içine katıyoruz. Geniş bir istişare sonucunda ortak bir nokta bulduk diye düşünüyorum. Bu saatten sonra bir listenin çıkabileceğini düşünmüyorum. Biz farklı bir liste çıkmaması için herkesle görüştük” dedi.

İSTEMEDEN YOLLARI AYIRACAĞIZ
Yeni yönetimde değişiklikler olacağını kaydeden Altunbaş, “Bizim Ortahisar ilçe yönetimimiz iki tane genel seçim, bir tane de referandum yaşadı. 15 Temmuz sürecini de bu arkadaşlarımızla yaşadık. Saha ve seçim sonuçlarına da baktığınızda ben yönetimimizin çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu manada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gelinen noktada bir kısım arkadaşlar yorulmuş olabilir, bir kısım arkadaşlarımızın da farklı düşünceleri olabilir. Bu manada bazı arkadaşlarımızla istemeden yollarımızı ayıracağız” diye konuştu.

İL YÖNETİMİNDE GÖREV ALMAK İSTEYENLER…
Altunbaş, “Şunu iddia ediyorum ki benim Ortahisar yönetimim çok başarılı bir yönetimdir. Bu seçim sonuçlarından da bellidir. Trabzon’u zinde tutan bir ekipti. Dolayısıyla bu arkadaşlara da haksızlık yapılmasını istemiyorum. Yollarımızı ayıracak olduğumuz arkadaşlarımız başarısız oldukları için değil, farklı sebeplerden dolayı. Bazısı yorgun, bazısı işine, ailesine zaman ayıramamıştır. Veya bazı arkadaşlar il yönetiminde görev almak isteyecektir. Bu minvalde bazı arkadaşlarla yolları ayıracağız. Bu manada arkadaşlarla oturup konuşacağız” şeklinde konuştu.

ASLA İZİN VERMEM
AK Parti Ortahisar İlçe Yönetiminin başarılı bir yönetim olduğunun altını çizen Altunbaş, “Şöyle bir algının oluşmasını kesinlikle istemem; ‘Ortahisar yönetimi başarısızdır. Onlar tasfiye ediliyor.’ Hayır, kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Aksine ortada çok başarılı bir yönetim var. Biz onlarla kader birliği yaptık. Başarılı işler yaptık. Onların yapmış olduğu hizmetlere çok teşekkür ediyorum. Onlar için ‘tasfiye ediliyor veya başarısızdır’ şeklinde bir algının oluşmasını istemem. Buna da asla izin vermem” ifadelerini kullandı.

HASAN BEY BİZİMLE DEVAM EDECEK
Başkan Yardımcı Hasan Basri Hatipoğlu’nun AK Parti Trabzon İl Yönetimine katılacağı iddialarına da cevap veren Altunbaş, “Benim yöneticilerimin hepsi, il yöneticiliği yapabilecek yeterlilikte ve seviyededir. O donanımda olan arkadaşlardır. Herkes il yönetimine gidebilir. Farklı yerlere de talip olabilirler. Ama Hasan Bey ile şuanda öyle bir düşüncemiz yok. Hasan Bey, bizim yol arkadaşımızdır. O bizimle yola devam edecektir” dedi.

2019 BİZİM İÇİN ZORLU GEÇECEK
Yeni dönemde de hedeflerini açıklayan Altunbaş, “2019 çok zorlu geçecek bizim için. 2019’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimi var. Milletvekilliği seçimleri var. Onun evvelinde yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerde, genel seçimlerin ateşleyicisi ve tetikçisi olacaktır. Bu manada çok zor bir görevimiz var. Çok yoğun bir şekilde elimiz ile birlikte gövdemizi de taşın altına koymak durumundayız. Çok yoğun tempoda çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Kimsenin gönlünü kırmayacağız. Kimse bizden dolayı AK Parti’ye oy vermemezlik yapmayacak. En azından ‘AK Parti Ortahisar İlçe Yönetiminden dolayı ben AK Parti’ye oy vermiyorum’ hiç kimse diyemeyecek” diye konuştu.

İNSANLARIN GÖNLÜNE DOKUNUYORUZ
Altunbaş sözlerine şöyle devam etti: “İnşallah biz onu sokakta yapacak olduğumuz çalışmalarla da temin edeceğiz. Biz zaten vatandaşımızın içerisindeyiz. Onlarla hasbihal ediyoruz. Şunu da açık yüreklilikle söylemek isterim ki her sorunu çözebiliyor muyuz? Her soruna zaten çözüm üretme şansımız yok. Ama biz samimi oluyoruz. İnsanlarımızın gönlüne dokunuyoruz. Bazı güncel konularda özellikle yerel yönetimlerde biz kamuoyu önünde asla teşkilatlarımızı tartıştırtmayız. Buna da müsaade etmeyiz. Ama teşkilat içerisinde Trabzon’un sorunları ile ilgili her türlü mücadeleyi veririz. Sorunları masaya yatırırız, tartışırız. Gerekli uyarıları da yaparız. Bu mücadeleyi bu yönetimle verdik; bundan sonraki yönetimle de vereceğiz.”

Editör: Haber Merkezi