Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Esiroğlu İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde dezenfektan üretimi gerçekleştirdi. Tüm dünyayı saran ve Türkiye'de de can almaya devam eden Koronavirüs (COVİD-19) nedeniyle hijyenin daha da önem kazanması üzerine harekete geçen TİSKİ Esiroğlu İçmesuyu Arıtma Tesisi'ndeki Tesisler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, kısa süreli bir çalışmanın ardından dezenfektan üretimini gerçekleştirdi. Üretilen dezenfektanlar, ilerleyen süreçte belediye otobüsleri, camiler, içme suyu ve atık su arıtma tesislerinin temizliğinde, kurum içi tüm temizlik faaliyetlerinde kullanılabilecek. 

3 GÜNDE 1000 LİTRE ÜRETİLDİ
Tesislerde üretilen dezenfektanlar şimdilik kurum içi ihtiyaçlar ve personellere dağıtılmak üzere kullanılıyor. 

TİSKİ Tesisler Dairesi Başkanı Kutluhan Gültekin, “3 günde 1000 litre dezenfektan ürettik, ihtiyaç halinde günlük 2000 litreye kadar üretebilecek sistemi kurduk." dedi. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ise, kendi imkânlarıyla dezenfektan üretimi gerçekleştirdiklerini ve üretimin yaygınlaştırılması için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 

HEM TASARRUF HEM DE KATKI 
TİSKİ bu hamlesiyle bir yandan koronavirüs ile mücadele ederken diğer taraftan da kendi üretimini kendisi yaparak ciddi manada tasarruf etmiş olacak. Üretimin, koronavirüsle mücadele kapsamında şehrin dört bir yanında dezenfeksiyon çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekiplerine büyük katkı sunması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi