Doğu Karadeniz’deki olumsuz hava şartları balıkçıları da olumsuz etkiliyor. Trabzon’da son 57 yılın en yoğun kar dönemi yaşanırken, bu durum hem balıkçıları hem de vatandaşları balıktan mahrum bıraktı. Doğu Karadeniz Su Ürünleri Başkanı Ahmet Mutlu, deniz suyu sıcaklığının eksi 6 dereceye inmesinden dolayı balığın olmadığını belirterek, bugün itibariyle son 15-20 yılın en verimsiz gününü yaşadıklarını söyledi. Mutlu, "Su sıcaklığı eksi 6 dereceye indi. Durum böyle olunca hamsi de yok istavrit de yok. Dolayısıyla vatandaşlar balık beklemesin. Su sıcaklığından dolayı balık kayboldu. Gürcistan sularında da aynı şekilde yok olduğunu söyleyebiliriz. Soğuğun etkisinden dolayı balık yok hava açarsa bir şeyler olacağına inanıyoruz. Zaten hava şartlarından dolayı denize çıkan balıkçı da yok. Yaklaşık 15-20 yıldır böyle bir şey görmedik. Su sıcaklığı anormal derecede düştüğü için balık yok. Olan balıklar da kayboldu" dedi.

Sabah saatlerinde balık almak için toptancı balık haline gelen Yunus Sağlam da, "Balık şu anda çok az. Pahalı olduğundan ne alabiliyoruz ne de satabiliyoruz. Hamsi hiç yok. Bir haftadır da 1 kasa ancak hamsi alabildik" ifadelerini kullandı. 
Öte yandan, balık olmadığı için bazı balıkçı esnafının dükkanlarını açmadığı gözlenirken, Toptancı Balık Haline hamsi almak için gelen kamyon ve tırlar da boş olarak bekliyor. 

Editör: Haber Merkezi