SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Eski Başkan O. Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde önce 750 araçlık olarak düşündüğü ancak daha sonra 310’a indirdiği katlı otopark projesi şehirde hayal kırıklığı yarattı. Dün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Partiden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, CHP’den Turgay Şahin, İYİ Partiden Davut Çakıroğlu projenin gerçek amacına hizmet etmeyeceğinde birleşti.

OTOPARK KİME YAPILDI?
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Çakıroğlu “Bu otopark inşaatından önce oradaki alana 120 araç park ediyordu. Oraya yapılacak restoran, kafe gibi işletmelerde oturacakların hepsini birer araçtan hesaplarsak biz o tesislere mi otopark yaptık yoksa bu şehrin trafiğini arttıracak AVM mi yaptık?” diye sordu. Turgay Şahin ise “Buraya büyük ölçekli dükkânlar yapılıyor. Sadece katlı otopark olup ihtiyacı karşılamalıydı. Biz buna o zaman karşı çıkmıştık. Ancak bizi dinlemediler.” dedi.

DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI
Başkan Vekili Ataman “Bu şehrin en ciddi ihtiyaçlardan biri otoparktır. Tenkitlere katılıyorum. Buraya dükkân verenlerin neye göre verdiğini bilmiyoruz.” derken Başkan Genç “Meydan’a en yakın bölgede yer bulduk. Buraya neden ticarethane yapıyoruz? Bu haklı sorudur. Buradaki ilk kapasite 750 idi. 310 araçlık otopark yapıyoruz, bunun yarısı oradaki işletmelerin ihtiyacını karşılayacak. 120 araçlık otoparkı 150’ye çıkarıyoruz. Yani değişen bir şey yok.” dedi.

KARAGÖZ’LE BİRLEŞSİN
Katlı otopark projesinin mevcut Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey İlkokulunun yerine yapılacak Karagöz Meydanı’yla da alttan birleştirilmesi teklifi Büyükşehir Meclisinin gündemine geldi. Başkan Ahmet Metin Genç’in ısrarla savunduğu teklife göre otopark Tanjant yolunun altından Karagöz Meydanı’na bağlanacak.

Editör: Haber Merkezi