SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon Limanı Müdürü Muzaffer Ermiş, kruvaziyer turizmi üzerine açıklamalarda bulundu. Ermiş şunları söyledi: “Bu turizmde bizim destinasyon pazarımız İstanbul’daki Galataport’tur. Galataport’ta modernizasyon çalışmaları yapıldı ve bu yıl itibarı ile tamamen Galataport Projesi hayata geçmiş olacak. Bu proje ile sadece bir acenteden 5 tane kruvizayer gemisi gelecek. Bir veya iki acente daha gemi getirebilir ve bu sayı artabilir.”

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR
“Trabzon’un kruvaziyer turizm pastasından pay alması için önemli çalışmalar yaptık. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun da bu konuda değerli katkıları oldu. Uluslararası fuarlara katılıp bölgemizi tanıttık. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da limanımızı ziyaretinde kruvaziyer turizmine önem verdiğini belirterek her türlü katkı ve desteği sağlayacağını bizlere bildirdi.”

KATILMIYORUM
“Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile de işbirliği halindeyiz. Şunu diyebilirim ki Trabzon’da kruvaziyer turizmi yeniden başlıyor. Zaman zaman ‘Trabzon Limanı taşınsın burası kruvaziyer limanı olsun.’ gibi söylentiler ortaya atılıyor. Buna kesinlikle katılmıyorum. Trabzon’a yılda 500 ile bin arasında kruvaziyer gemi gelmesi halinde o zaman dedikleri olabilir. Ama şuanda öyle bir ihtiyaç yok.”

ZORLUOĞLU HASSASİYET İÇİNDE
“Trabzon’a kruvaziyer gemisi tabi ki gelsin ama turistler daha limana yaklaştığında şehirde hak etmedikleri bir manzara ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu olmamalı. Belediye imkanları ile şehrin bu çirkin manzarası giderilmeliydi. Zorluoğlu bu konuda da hassasiyet içerisinde. Yıkık virane yerler temizlenip daha temiz hale gelmeli. Geçmişi 40 bin yıla dayana şehre hayal kırıcı manzara yakışmıyor.”

Editör: Haber Merkezi