TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Muhammet Balta seçim çalışmalarını sürdürdüğü Ortahisar Pazarkapı Mahallesi’nde esnafla bir araya geldi.

Burada Trabzon TV’ye özel açıklamalarda bulunan Balta,Yaklaşık 16 yıldır iktidardayız. 3 yıldır Trabzon milletvekilliği yapıyoruz. Milletimiz bizlere çok önemli bir emanet teslim etti. 3 yıllık milletvekilliğinden sonra yine bu sokaklara çıktık. Teşkilat mensuplarımızla, belediye başkanlarımızla milletimizin desteği devam ediyor. Bizlere yapılacaklarla alakalı fikir verdiler, en iyi şekilde ağırladılar. Yükümüzün çok ağır olduğunu biliyoruz. Tüm milletvekili arkadaşlarım adına teşkilatlarımızla kenetlenerek bu milletin sevgisini sempatisini desteğini gördükçe moralimiz çok üst seviyelere çıkıyor

TRABZON’UN BİZE VERDİĞİ GÜCÜ KORUDUK
Trabzon'da Kasım seçimlerinde 6-0 söylemiştik ama milletimiz çok güçlü destek vererek 5 milletvekiliyle beraber bizi Ankara’ya güçlü bir şekilde gönderdi. O güçlü milletvekillerinden birisi Türkiye'nin en önemli bakanı İçişleri Bakanı oldu. Arkadaşlarımızın komisyon üyelikleri var, benim birçok komisyon başkanlığım var, bizde bu Trabzon'un bize verdiği gücü koruduk. Trabzon insanına bizi Ankara’ya güçlü gönderirseniz Trabzon'da 2. Devlet Üniversitesini kuracağız dedik. Allah’a şükürler olsun. Yaklaşık bir ay öncede Trabzon'da Akçaabat'ımızda Trabzon Üniversitesi adı altında 2. Devlet üniversitemiz kuruldu. Trabzon adına sevindirici bir olaydı.

İHALE AŞAMASINDA
Cumhurbaşkanımızla birlikte sağlıkta çok önemli hizmetler yaptık. Cumhurbaşkanımızın hayalim, sevdam dediği şehir hastanelerinin yapılmasıyla alakalı Trabzon'unuzda söz vermişti. Şuanda projesi tamamlandı, ihale aşamasında.

TRABZON’A ÖZEL HAREKÂT DAİRE BAŞKANLIĞI
Bunun yanında Karadeniz bölgesinde en önemli şey  mezbahanenin olmayışıydı. Kalkınma Bakanımız sağ olsun onayladı. Finansını Tarım Bakanlığıyla sağlayarak güzel Trabzon'umuza bunları kazandıracağız. Yine Trabzon'umuzun merkezi konumunu güçlendirmek için AFET Acil Kurtarma Birliği Trabzon'da yapılacak. Akçaabat'ta yaklaşık 38 dönümlük bir alan mera vasfından çıkarıldı. Orada AFET Acil Kurtarma Birliği kurulacak. Yine Trabzon'umuza da sayın bakanımızın İçişleri Bakanı olması vesilesiyle Türkiye'de Özel Harekâtı yedi bölgede daire başkanlığı haline getirdi. Bir tanesi de Trabzon oldu. Yine Akçaabat'ta bu Özel Harekât Daire Başkanlığı kurulacak. Bunun gibi ilçelerimizde hastanelerimiz, adliye saraylarımız, hükümet binalarımız hepsi yapılıyor. Turizm alanında yaptığımız yatırımlarımız var. Bir ilçemizde teleferik projesi yapılıyor, bitmek üzere… Bunlar Trabzon adına önemli şeylerdir.

GENÇLERE İŞ İMKANI…
Göstergelere de baktığımız zaman Trabzon’da ihracat rakamları 3 kat arttı ve şuan Türkiye'de il sıralamasında. 15. sırada 4 tane organize sanayi bölgemiz, yatırım adamız var. Bütün bunlar aktif halde devreye girdiği zaman buradaki gençlerimize iş imkânı sağlayacağız. 2. devlet üniversitemiz bacasız sanayidir aynı zamana da bulunduğu çevreyi geliştiren bir yatırımdır. Şimdi biz düşünüyoruz ki 24 haziran seçimlerinde milletimize çok anlatacağımız şeyler var biz milletimize ülkemize sevdalıyız ilk gün ki aşkımız heyecanımız artarak devam ediyor. Milletimizin sevgisi de sempatisi de artarak devam ediyor, bunu da görüyoruz. Allah nasip ederse 6-0 ı 24 Haziran gecesi bu ilde yaşayacağız. Yaptıklarımızı anlatıyoruz, yapacaklarımızı da anlatacağız. Milletimiz bizi seviyor, güveniyor. Bizde milletimize diyoruz ki hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızı Trabzon’un güçlü oylarıyla beraber sandıkları patlatırcasına bu millet oy verecek. Onu TBMM’de güçlü kılmak için 6 arkadaşımızla beraber bizi de o meclise göndereceğine gönülden yürekten inanıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi