SONNOKTA SÖNMEZ ÇAK - Trabzon Balık Hali’nde dün 14 saat süreyle elektriklerin kesilmesi balıkçıları çileden çıkardı. Donduruculardaki balıkların bozulduğunu ve maddi zararlarının olduğunu belirten balıkçılar mağdur bırakıldıklarını ifade ettiler. Konuyla ilgili konuşan balıkçılardan Sercan Mazlumoğlu, “Bugün 14 saattir burada elektrik yok. Şoktaki uskumru balıkları gevşediler. Zararımız 30 bin lira düzeyinde. Kim ödeyecek? Zabıta çağırdım rapor tutturacağım. Benim gibi çoğu esnaf mağdur. Haftada bir kez bu alan yıkanıyor. Haliyle oluşan koku insanın burnunun direğini kıracak cinsten” dedi..

SU DA SORUNLU
Su tesisatının da arızalı olduğunu belirten bir başka esnaf Ender Mazlum, “Tazyikli su akmıyor. Sürekli arızalar oluyor. Buz makinaları gerekli işlevle çalışmıyor. Arızalara çağın gerisinde çözüm üretilemeye çalışılıyor. Elektrikte de sürekli arıza oluyor. Sorunlarımızı çözdüremiyoruz. Trabzon sahipsiz. Balık halinde su ve elektrik sorunları dillere destandır” diye konuştu.

Öte yandan balık halindeki esnaf elektrik kesintilerinden dolayı uğradıkları zararı Trabzon Büyükşehir Belediyesi zabıtasına rapor ettirdiler.

Editör: Haber Merkezi