29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Trabzon'da resepsiyon düzenlendi. Gecede, şehit yakınları ve gaziler ile tek tek ilgilenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Şehit ve gazilerimizin kanları ile kurulan ve korunan Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar olacaktır” dedi.

Bir otelde gerçekleştirilen kabul programında, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, şehit aileleri ve gaziler, mülki ve askeri erkan, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

ŞAHADETİ GÖZE ALACAĞIZ
Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Vali Ustaoğlu, “Ecdadımızın büyük bedeller ödeyerek elde ettiği en büyük kazanımlardan olan cumhuriyetimizin 96'ıncı yaşını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyetinin, atalarımızdan devralınan kutsal bir emanet olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, “Bizler, şehitlerimizin kanları, gazilerimizin kahramanlıkları ve aziz milletimizin gayretleriyle temelleri atılan Türkiye Cumhuriyetini, atalarımızdan kalan kutsal bir emanet kabul ediyoruz. Bizden sonrakiler de bu geleneği yaşatacaktır. Mukaddesatımıza, milletimize, devletimize bağlılığımızdan asla ödün vermeyecek, gerektiğinde; aziz şühedamız gibi şahadeti göze alacağız. Bu topraklar ilelebet vatanımız kalacaktır" diye konuştu.

Geceye Bahadır Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Bahadır ve Bahadır Otomotiv Genel Müdürü Melahat Bahadır Kemerkaya da katıldı.

Editör: Haber Merkezi