Karadenizde Son Nokta / Özel Haber - Trabzon’da aile hekimliği yapan Dr. Yılmaz Babutçu, geçtiğimiz günlerde Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde babası vefat eden Tuncay Yalçınkaya tarafından telefonda ölümle tehdit edilmişti. "Trabzon’u 1 hafta içerisinde terk et. Benim acım sıcakken senin çocuklarını yetim bırakmak istemem. Allah rızası için kenti terk et, yoksa beni katil edersin " sözleriyle tehdide uğrayan doktor Babutçu, o anları kameraya kaydederek sosyal medyasında paylaşmış ve kamuoyunun gündemine oturmuştu. Şikayet ve tepkiler üzerine olayla ilgili soruşturma başlatılarak Tuncay Yalçınkaya, jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Yalçınkaya, çıkarıldığı mahkemece, yurt dışı yasağı ile birlikte Dr. Babutcu'nun ev ve iş yerine yaklaşmama yasağı konularak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘CEZALARIN İKİ KAT ARTIRILMASINI İSTİYORUZ’

Trabzon Aile Hekimleri Derneği (TRAHED), tehdit eden kişinin serbest bırakılmasını kabul etmediklerini belirteerek kınama açıklaması yayınladı. TRAHED Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Uzun tarafından yapılan açıklamada, “Pandemi sebebiyle gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Sağlıkta şiddet olaylarının bitmesi için etkin sağlıkta şiddet yasasının çıkmasını, cezaların iki kat artırılarak tutuklu yargılamanın getirilmesini istiyoruz” denildi.

‘KARARLAR TEŞVİK EDİYOR’

Uzun, açıklamasında, “Aile hekimi arkadaşımızı ölümle tehdit eden şahsın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Tutuklu yargılama gelmedikten sonra sağlıkta şiddetin bitmesi mümkün değildir. Bu kararlar sağlıkta şiddeti teşvik etmektedir. Bu sebeple adaletin tecellisi için şahsın tutuklu yargılanması ve arkadaşımıza koruma tahsis edilmesi elzemdir” ifadelerine yer vererek, süreci ilgiyle takip eden Trabzon Valisi, Trabzon Emniyet Müdürü ve İl Sağlık Müdürüne teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi