Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da.

Bir pazar klasiği olarak çayını yudumlarken gazete keyfi yapar da piyango bize vurur umudu ile Trabzonlu’nun beklentilerini ve şehirdeki durumu kısaca özetleyelim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresi kendisine şehri anlatırken muhakkak allayıp pullayacaktır, ancak çuvaldızı batırmak bizim payımıza düşsün.

Çünkü görevimiz bu.

Başlayalım...

***

Trabzon, AK Parti’nin kurulduğu ilk günden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kayıtsız şartsız büyük destek verdi. Buna kuşku yok.

Ancak aynı paralelde hak ettiğini gördü mü? Hayır.

İşte bundandır ki Trabzonlu vaat edilen projelerin artık tek tek hayata geçmesini bekliyor.

***

Mesela; Yatırım Adası... Evet, dün itibarı ile Resmi Gazete’de yayınlandı ama bilmem ki kaç yıl sonra bu proje Trabzon’da meyve vermeye başlar. Bu süreç ivedilikle hızlandırılmalı.

***

Mesela; Şehir Hastanesi... Yıllardır, Trabzon’da Şehir Hastanesi gündemi var ancak bu konu ile ilgili ortada görünen hiçbir icraat yok.

***

Mesela; raylı sistem... Her seçim arifesinde şehre mega vaat olarak sunuldu ancak tek ray dahi döşenemedi Trabzon’a.

***

Mesela; havalimanı... Trabzon’a hizmette sıkıntı yaşatan ve yetersizliği gün yüzüne çıkan havalimanın kapasitesi ne zaman artacak veya yenisi ne zaman yapılacak? Bunun da yanında, Türk Hava Yolları’nın şehri göz ardı eden fahiş bilet fiyatlandırması ne zaman son bulacak? Şehir bu sorulara cevap arıyor.

***

Mesela; Gülcemal... Doğru, bahsedildiği gibi hayata geçebilirse şehre doğrudan hizmet sunacak ve fayda sağlayacak bir proje. Ama bahsedildiği gibi olup, bitirilebilirse.

***

Mesela; Uzungöl... Ayder gibi projelendirilmesi konusunda talimat verildi fakat projenin akıbeti muallak. Uzungöl her geçen gün beton yığınına dönmeye devam ediyor.

***

Mesela; Boztepe... Tüm Trabzon’un karşı çıkmasına rağmen Kanuni Bulvarı güzergahında şehrin kartpostallık görüntüsünün ortasına “kara delik” açıldı. Trabzon bunu hiç ama hiç hazmedemedi.

***

Mesela; üniversiteler... Trabzon Üniversitesi’nin girişinde halen KTÜ tabelası dikilmiş durumda, yani tabela üniversitesi bile olamadı daha. KTÜ’de ise üniversitenin can damarı Farabi Hastanesi iflasın eşiğinde. Çare arayan var mı? Yok.

***

Bunlarla birlikte Güney Çevre Yolu ve Donanma Komutanlığı hayata geçecek mi, yoksa lafta mı kalacak bunun da cevabını bekliyor Trabzonlu.

***

Ve bu şehrin olmazsa olmazı Trabzonspor...

Trabzonlu halen 2010-11’in Şampiyonluk Kupası’nı istiyor. Haklı olarak!

***

Yine Trabzon’da parti içinde yaşanan sıkıntılardan da bahsetmek gerek.

Başta da dediğim gibi bunları AK Parti’de görev yapanlar dile getirmez, çuvaldızı batırmak bizim payımıza düşsün...

***

Genel merkezin takdiri ile seçime girmiş ve açık ara ile sandıktan çıkmış bir Belediye Başkanı var ancak çalışamaması adına, Büyükşehir’de görevden alınan personellerin gizli bir direniş sürdürdüğü iddiası mevcut. Bunun önüne de geçmek gerek Trabzon’da.

Öyle ya, Trabzonlu destek verdiği Büyükşehir’den hizmet bekliyor.

***

İlçe belediyelerinde ise bazı dirayetsiz belediye başkanları dikkat çekiyor. Biat kültürünü kendisine yol haritası edinmiş öyle ilçe belediyeleri başkanları var ki Trabzon’da; Büyükşehir Belediyesi’nden ilçeler arası hakkaniyet isteyip, ardından bu açıklamalarının altında ezilmekten korkuyorlar. Bu isimleri de hatırlatmış olalım.

***

Yine Trabzon’da, girdiği her seçimden başarı ile çıkmasına rağmen İl Başkanının yaşadığı sağlık sorununu fırsat bilip oturduğu koltuğu kaydırmaya çalışan kişiler de mevcut parti yönetiminde.

Bu mantalitedeki isimler de AK Parti’ye zarar veriyor.

***

Bu yazı uzar gider ama bir bardak çaya eşlik etsin diye söze başladık, o yüzden çok uzatmadan Trabzon’u özetlemiş olalım.

Evet, şehirde durum bu. Bize düşen anlatmaktı, onu yaptık.