Ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz’de, zaman zaman yağan aşırı yağışlar, ani taşkınlara neden olmakta, bununla birlikte ortaya olumsuz durumlar çıkabilmektedir. Yaşanan bu ani taşkınlara hızlı bir şekilde müdahale etmek maksadıyla, Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü tarafından, Trabzon’un Maçka İlçesi’nde bir tatbikat gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikata DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nün çeşitli şubelerinde görev yapan personeller katıldı.

SUNİ TAŞKIN OLUŞTURULDU
Taşkın ihbarının alınması ile müdahale ekipleri ve iş makinaları, süratle organize olarak taşkın mahalline intikal ettiler. Akabinde yaratılan suni taşkın, iş makinaları ile önlenmeye çalışılırken, ağaçlarla tıkanan köprülere de hemen müdahale edildi. Öte yandan motopomplar ile su tahliyesi yapılırken, teknik ekipler ise taşkın ilgili ölçümler ve taşkının seyri ile ilgili etüt çalışmaları yaptılar. Tatbikat kapsamında ayrıca olası kazazedeler için can simidinin hedefe atılması yönünde bir prova yapılırken, tatbikatta, ülkemizde ilk kez uygulamaya konulan mobil taşkın koordinasyon merkezi aracı da, aktif olarak kullanıldı.

AMAÇ TAŞKINA HIZLI VE DOĞRU MÜDAHALE ETMEK
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Taşkın Tatbikatı Koordinatörü, DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Emre AKÇALI, “Bu tatbikattaki amacımız personelin taşkına süratli ve doğru müdahale kapasitesini arttırmak ve taşkın zararlarını azaltmaktır” dedi. DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz KASAP ise, “Hiçbir aksilik yaşamadan gayet başarılı bir şekilde tatbikatımızı tamamladık. Tatbikata katılan tüm personellere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi