SONNOKTA ÖZEL HABER - Yerel seçime doğru geri sayımın devam ettiği bu günlerde AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediyesi için birçok önemli isim ön plana çıkmaya başlarken AK Parti Genel Merkezi’nin bağımsız araştırma şirketlerine yerel seçim anketi yaptırdığı öğrenildi. Anket firması çalışanları, vatandaş odaklı gizli olarak yürüttükleri ankette ‘Büyükşehir Belediyesi’ne kimin aday gösterilmesini istersiniz?’ sorusunu yöneltti.

AÇIK ARA ÖNDE ÇIKTI
Ankete göre Trabzonlu vatandaşların büyük bir çoğunluğunun Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’i Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görmek istedikleri sonucuna ulaşıldı. Büyükşehir için ismi geçen diğer adaylara oranla Genç’in ankette açık ara önde olmasının nedeni olarak ise; halka yakın olması, vatandaşlara dokunması ve istişareye önem vermesi etkenlerinin yer aldığı öğrenildi.

HiZMET YETERSiZ KALDI
Öte yandan, ankete göre vatandaşların en çok şikayet ettiği konular arasında; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yaklaşık 10 yıldan beri görevde olmasına rağmen şehirde elle tutulur, gözle görülür bir değişimi yapamadığının öne çıktığı belirtildi. Vatandaş şikayetlerinden en belirginlerinin ise şehirdeki çarpık yapılaşma, sahil şeridindeki dolgu çalışmaları ve bir türlü çözülemeyen trafik sorunu yer aldı.

Editör: Haber Merkezi