SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Koronavirüsün dünyayı etkisi altına almasının ardından il başkanları açıklanan tedbirlerin eksiksiz uygulanması konusunda vatandaşları uyardı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi: “Bu durum ortaya çıkınca Genel Merkezimizin aldığı karara uyarak tüm faaliyetlerimizi askıya aldık. İlçe başkanlarımızla bir araya gelip sürecin önemini paylaşarak talimatları değerlendirdik. Şehir olarak da koronavirüse karşı büyük duyarlılık ortaya koyduk.”

ZARARLAR ÖNLENECEK
“İnşallah ülkemiz bu sıkıntıdan en kısa sürede kurtulacak ve hayat normale dönecektir. Vatandaşlarımıza alınan tedbirleri uygulayarak örnek bir duyarlılık gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Bu duyarlılıkla devam etmeliyiz. Tedbirlerimiz de gevşetilmemeli. Sağlık bakanımız gerekli açıklamaları yapıyor, bu kararlılıkla devam edersek sıkıntı sona erecektir. İş yerlerinde mağduriyet yaşayan esnaflarımızın zararı için de önlemler alındı.”

DURUM CİDDİ
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Ortada ciddi bir durum var ve Genel Merkezimiz de bu konuda genelgeler yayınladı. Kongrelerimizi de iptal ettik. Partide bir nöbetçi tutmak kaydı ile başkanlığımızı açık tutuyoruz. Mümkün oldukça kalabalık yerlerden uzak durmalıyız. Vatandaşlarımızın, devletimizin açıkladığı tedbirlerle hareket etmesi uygun olacaktır.”

BAKANLIK ETKİN
CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: “Vatandaşlarımız açıklanan tedbirleri elden bırakmamalı. Bu olayı hafife almamalıyız. Ancak durumu abartmamalıyız da. Koronavirüste ölüm oranı yüzde beş bile değil. Sağlık Bakanlığı’nın bu süreçte etkin ve sorumluluklar yerine getiriliyor. Vatandaşımız özelikle hijyene dikkat edip kalabalık ortamlardan uzak durmalı.”

Editör: Haber Merkezi