SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Geleceğin mesleği olan Robotik Kodlama Miniatech Teknoloji Tasarım Atölyesi Boztepe’de çocuklara robotik kodlamayı öğretiyor. Miniatech Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’nde, uygun etkinlikleri içeren temel düzeyden başlayarak ileri düzey robot tasarımı ve insan robotlar hakkında uzmanlar tarafından eğitim veriliyor. Yüksek İnşaat Mühendisi Mustafa Durmuş, Teknoloji ve Tasarım Atölyesi hakkında bilgi verdi. Durmuş “Atölyemizde geleceğin mesleği olan robotik kodlamaya temel oluşturacak ve kod yazma konusunda belirli bir seviyeye taşıyacak eğitim veriyoruz” dedi.

ROBOT TASARLIYORLAR
Durmuş, “Eğitim kapsamımız da çocuklar, legolarla kendi robotlarını tasarlıyor, öğrendikleri temel kodlama bilgileri sayesinde de robotlarını hareket ettiriyor. Teorik eğitimizin ardından sınıflarımızda uygulamalı eğitime geçiyoruz. Çocuklar yaş gruplarına göre ahşap kitleri üzerinde; farklı boyutlarda tekerlekler ve bağlantı parçaları kullanarak, tonlama zımparalama, ahşap boyama ve yapıştırma ve montaj işlemlerini yaparak kendi oyuncaklarını üretmelerini sağlıyoruz. Kısaca bu işlemler çocuklara yaratıcı düşünme ve uygulama konusunda bilgi ve beceri kazandırıyor” diye konuştu.

BAZI ÜLKELERDE DERS VERİLİYOR
Robotik kod bilmenin önemine değinen Durmuş, “Gelişmiş ülkeler robotik kodlama konusunu ders müfredatlarına dahil etti. Günümüzde kimi ülke liderleri kodlama eğitimlerinde çocuklara eşlik ederek bu konu da farkındalığı arttırmaya çalışıyor. Dünyada birçok kişi ve kurum robotik kodlama konusunun öneminden bahsederken ülke olarak maalesef bu konuların önemini yeterli derecede kavrayabilmiş durumda değiliz. Dünya çok büyük bir hızla değişiyor. Bu değişimde ayakta kalmak için çok önemli, değişimin anahtarı ise eğitim” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi