Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon'un en büyük kurban satış yeri ve kesim yeri olan Akyazı Kurban Sahası'nda incelemelerde bulundu.

Çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanın satışa sunulduğu Akyazı Kurban Alanı'nda incelemelerde bulunan Başkan Genç hayvan sahipleri ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek satışlarla ilgili besicilerden bilgi aldı. Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi'nin hayvan besicilerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri binaları ve konteynırları tedarik ettiğini belirtti.

Vatandaşlardan özellikle kurbanlarını belirlenen kesim alanlarında kestirmelerini isteyen Başkan Genç, bunun dışında yapılacak hiçbir kaçak kesime müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Kurban kesiminin manevi atmosferine uygun bir şekilde belediyemizin belirlediği alanlarda yapılmasını istiyoruz. Bunun dışında kötü görüntülere sebebiyet verecek hiçbir kaçak kesime müsaade etmeyeceğiz. Zaten kaçak kesimleri tespit ettiğimiz zamanda gerekli yaptırımları uygulayacağız. Gerekli bütün tedbirleri aldık. Zabıta ekiplerimiz herhangi bir çirkin görüntüye sebebiyet vermemek için; sokak ve cadde aralarında hijyenik olmayan kurban kesimine kesinlikle izin vermeyecek ve kesenlere de cezai işlem uygulayarak denetimlerini de bayram boyunca titizlikle sürdürecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi